Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Knappe zevende plek in Japan voor triatlete Kingma

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 21:55

Triatlete Maya Kingma (23) is in het Japanse Yokohama bij de derde wedstrijd in de WK-serie op een knappe zevende plek geëindigd.

De in Elsloo woonachtige Kingma wordt gecoacht door Louis Delahaije uit Geulle. Sinds 2013 traint ze bij het NTC in Sittard.

Goede start
Kingma noteerde in Japan op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) 1.54.59 uur. De oud-zwemster kwam als tweede uit het water en kon ook bij het fietsen met de top mee. Op het slotonderdeel moest ze terrein prijsgeven.

Winnares werd Katie Zaferes (VS), die ook in Abu Dhabi en op Bermuda de zege veroverde.

Kingma eindigde in de WK-serie nog niet eerder in de top-10. Een zesde plek had haar een nominatie voor de Spelen van 2020 opgeleverd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen