Overslaan en naar de inhoud gaan

Knappe zevende plek in Japan voor triatlete Kingma

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 21:55

Triatlete Maya Kingma (23) is in het Japanse Yokohama bij de derde wedstrijd in de WK-serie op een knappe zevende plek geëindigd.

De in Elsloo woonachtige Kingma wordt gecoacht door Louis Delahaije uit Geulle. Sinds 2013 traint ze bij het NTC in Sittard.

Goede start
Kingma noteerde in Japan op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) 1.54.59 uur. De oud-zwemster kwam als tweede uit het water en kon ook bij het fietsen met de top mee. Op het slotonderdeel moest ze terrein prijsgeven.

Winnares werd Katie Zaferes (VS), die ook in Abu Dhabi en op Bermuda de zege veroverde.

Kingma eindigde in de WK-serie nog niet eerder in de top-10. Een zesde plek had haar een nominatie voor de Spelen van 2020 opgeleverd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen