Overslaan en naar de inhoud gaan

Knappe zevende plek in Japan voor triatlete Kingma

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 21:55

Triatlete Maya Kingma (23) is in het Japanse Yokohama bij de derde wedstrijd in de WK-serie op een knappe zevende plek geƫindigd.

De in Elsloo woonachtige Kingma wordt gecoacht door Louis Delahaije uit Geulle. Sinds 2013 traint ze bij het NTC in Sittard.

Goede start
Kingma noteerde in Japan op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) 1.54.59 uur. De oud-zwemster kwam als tweede uit het water en kon ook bij het fietsen met de top mee. Op het slotonderdeel moest ze terrein prijsgeven.

Winnares werd Katie Zaferes (VS), die ook in Abu Dhabi en op Bermuda de zege veroverde.

Kingma eindigde in de WK-serie nog niet eerder in de top-10. Een zesde plek had haar een nominatie voor de Spelen van 2020 opgeleverd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen