Overslaan en naar de inhoud gaan

Knallen in Limburg: Explosieven Opruimingsdienst op pad

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 14:33

Door een rondje van het Explosieven Opruimingscommando van het ministerie van Defensie zijn er donderdag in Limburg op verschillende plekken knallen te horen.

In onder meer het Eyserbos bij Elkenrade en het Berenbos in Kerkrade worden gevonden explosieven op een gecontroleerde manier opgeblazen.

Rondje
De afgelopen week werden onder meer in Maastricht en Baarlo explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Zulke kleine vondsten worden altijd veiliggesteld door de politie, om dan later door de EOD onschadelijk gemaakt te worden als die vanuit hun kazerne in Soesterberg weer een rondje door Limburg maakt. Bij grotere vondsten, of acuut dreigende situaties komt de explosievendienst uiteraard wel met spoed.

Lees ook: Magneetvissers vinden granaten met lading in Baarlo

Patrouille
"De EOD komt elke tien dagen een keer langs in de provincie", meldt een woordvoerder van de politie, "en gaat langs bij alle politiebureaus die een kleine explosievenvondst hebben gemeld. Samen met een politiepatrouille gaan ze dan op pad om het explosief onschadelijk te maken, meestal door een gecontroleerde ontploffing."

Frontlinies
In Nederland worden er jaarlijks zo'n 2500 explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. In Limburg gebeurt dat verhoudingsgewijs vaak, omdat deze provincie lang in de frontlinies lag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen