Overslaan en naar de inhoud gaan

Knallen in Limburg: Explosieven Opruimingsdienst op pad

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 14:33

Door een rondje van het Explosieven Opruimingscommando van het ministerie van Defensie zijn er donderdag in Limburg op verschillende plekken knallen te horen.

In onder meer het Eyserbos bij Elkenrade en het Berenbos in Kerkrade worden gevonden explosieven op een gecontroleerde manier opgeblazen.

Rondje
De afgelopen week werden onder meer in Maastricht en Baarlo explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Zulke kleine vondsten worden altijd veiliggesteld door de politie, om dan later door de EOD onschadelijk gemaakt te worden als die vanuit hun kazerne in Soesterberg weer een rondje door Limburg maakt. Bij grotere vondsten, of acuut dreigende situaties komt de explosievendienst uiteraard wel met spoed.

Lees ook: Magneetvissers vinden granaten met lading in Baarlo

Patrouille
"De EOD komt elke tien dagen een keer langs in de provincie", meldt een woordvoerder van de politie, "en gaat langs bij alle politiebureaus die een kleine explosievenvondst hebben gemeld. Samen met een politiepatrouille gaan ze dan op pad om het explosief onschadelijk te maken, meestal door een gecontroleerde ontploffing."

Frontlinies
In Nederland worden er jaarlijks zo'n 2500 explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. In Limburg gebeurt dat verhoudingsgewijs vaak, omdat deze provincie lang in de frontlinies lag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen