Overslaan en naar de inhoud gaan

Klopjacht op gewapende man verplaatst naar Dilser Bossen

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 21:29

Speciale eenheden van de Belgische politie zoeken sinds dinsdagavond in de Dilser Bossen, net over de grens bij Dilsen-Stokkem, naar een zwaarbewapende beroepsmilitair uit die plaats.

De 46-jarige Jurgen C. sloeg eerder op de dag op de vlucht nadat de politie hem wilde oppakken in Leopoldsburg.

Omdat de man beschikt over een raketwerper en machinegeweer en dreigde met geweld, sloeg de politie groot alarm. Ook de collega's in Nederlands Limburg werden ingeseind.

Auto
Een auto is 's avonds rond 18:00 uur teruggevonden bij de Dilser Bossen. Hoewel de nummerplaten waren verwijderd, gaat de politie er vanuit dat het de Audi is van de voortvluchtige. Speciale eenheden van de politie zijn uitgerukt en kammen het bos uit. Daarbij worden gepantserde voertuigen ingezet. Ook specialisten van het leger staan klaar om eventueel explosieven onschadelijk te maken. De bevolking wordt opgeroepen binnenshuis te blijven. Voor zover bekend heeft de zoektocht rond 23:00 uur nog niets opgeleverd en is Jurgen C. nog steeds spoorloos.

In het vizier
De verdachte had eerder deze maand al in Leopoldsburg voor opschudding gezorgd en was daarbij in het bezit was van een vuurwapen. Toen wist hij aan agenten te ontsnappen. Dinsdag kreeg de politie hem opnieuw in het vizier in Leopoldsburg waarna een klopjacht volgde met tientallen agenten en een helikopter.

Lees ook: Klopjacht op man met raketwerper in Belgische grensstreek

De militair staat al maanden op de zogeheten Ocad-lijst. Dat is een databank die ooit voor Syriëstrijders in het leven werd geroepen, maar nu extremisten van alle strekkingen bevat. De beroepsmilitair kwam op die lijst omdat hij virologen, onder wie Marc van Ranst, met de dood bedreigde. Sinds maandag heeft de voortvluchtige de status ‘niveau 4’ . Dat betekent dat de veiligheidsdiensten ervan uitgaan dat er ernstige, concrete aanwijzingen zijn dat de man een aanslag wil plegen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen