Overslaan en naar de inhoud gaan

Klooster in Wittem wordt gedeeltelijk hotel

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 7:29

Het klooster in Wittem wordt een gedeeltelijk hotel. Daarmee is de toekomst van het complex vooralsnog verzekerd.

In eerste instantie wordt gedacht aan zo’n dertig kamers. Het wordt een 'sobere' accommodatie, bedoeld voor mensen die in Wittem rust zoeken: wandelaars en fietsers.

Negen bewoners
De paters redemptoristen zoeken al jaren naar mogelijkheden om de exploitatie van hun klooster in Wittem te verbeteren. In het complex wonen nog negen religieuzen en leken. Daarvoor is 'dit kolossale gebouw', zoals abt Henk Erinkveld het complex omschrijft, nauwelijks in stand te houden.

Gasten opvangen
Een eenvoudig hotel zou volgens Erinkveld een passende aanvulling zijn op de bestaande activiteiten in het klooster. "Kloosters vangen van oudsher gasten op. We zouden ons gebouw natuurlijk ook kunnen verhuren aan een bedrijf dat kantoorruimte zoekt, maar ik denk dat deze bestemming veel beter aansluit bij onze identiteit", zegt hij.

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de paters zelf in het klooster blijven wonen.

Onderscheiden
"Als onze communiteit uit Wittem zou vertrekken, wordt het een hotel in een ex-klooster. Die vind je overal. Wij verwachten dat het hotel zich juist door onze aanwezigheid kan onderscheiden van andere; je logeert bij ons straks in een 'echt' klooster", legt Erinkveld uit. Het betekent dat de hotelgasten ook kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten.

De communiteit krijgt bij de verbouwing van het complex een eigen woonvleugel aan de achterzijde van het complex. Aan de voorkant zijn de hotelkamers gepland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Klooster Wittem houdt opruiming
Banen op de tocht door verkoop klooster Wittem
Gemeente Echt-Susteren onder vuur: 'Pissen in hun broek'
Inwoners Koningsbosch teleurgesteld over hoteldebacle
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen