Brandweer helpt klooster Sint Odiliënberg

Kloosterbibliotheek Sint Odiliënberg bedreigd door water

Het klooster in Sint Odiliënberg is zaterdag verrast door hoogwater. Tientallen dorpelingen en de brandweermensen zijn bezig om de boeken uit de kloosterbibliotheek te redden.

Klooster Pannesheide Bleijerheide internaat Joseph Goebbels
Sloophamer wacht voormalig internaat Bleijerheide

Het monumentale voormalige klooster in de Kerkraadse wijk Bleijerheide wordt na jaren van verval gesloopt.

Woningen in voormalig klooster Agnetenberg Sittard (27 nov 2020)
Woningen in monumentaal klooster Sittard

In het voormalige klooster Sint Agnetenberg in het centrum van Sittard komen 40 nieuwe woningen.

hoogcruts (wo 16 sep)
Video: Voormalig klooster Hoogcruts bijna klaar

Tien jaar lang is eraan gewerkt, maar het project nadert z'n voltooiing. Het voormalige klooster Hoogcruts bij Noorbeek is bijna klaar voor de toekomst, dat wil zeggen een plek voor bezinning en reflectie.

expositie kanunniken in Sint Gerlach (29-07-2020)
Expositie over de kloosterling die de 'vot' werd nagedragen

Bij Heiligdom Sint Gerlach in Houthem is de hele zomer een tentoonstelling te zien over kanunniken. Dat waren kloosterlingen met hoog aanzien en vaak van adel, met een leven dat veelal in het teken stond van bidden, bidden en bidden.

Emmaus Feniks klooster Tegelen
Zorgen bij bewoners over verkoop klooster Tegelen

De bewoners van woongroep Emmaus Feniks in het voormalige trappistenklooster in Tegelen maken zich grote zorgen over de verkoop van het complex.

klooster_fatima_0000
Ontwikkelaar koopt klooster Weert

Peters Projectontwikkeling uit Schaijk heeft het kloostercomplex van de Congregatie van de Heilige Geest in Weert gekocht.

Worst Weert Culturele Lint nonnen klooster (13 sep 2019)
Weerter nonnen bidden in ruil voor worst

De organisatoren van de opening van het culturele seizoen in Weert brachten donderdag worst naar de nonnen.

hotel_koningsbosch
'Nieuwe investeerder voor hotelproject Hilton Koningsbosch'

Binnen zes weken doet de rechter uitspraak in de zaak tussen de gemeente Echt-Susteren en de projectontwikkelaar die ambitieuze plannen heeft met een groot leegstaand klooster in Koningsbosch.

Verkoop trappistenklooster Tegelen roept vragen op

De verkoop van het voormalige trappistenklooster in Tegelen om daar arbeidsmigranten onder te brengen, roept vragen op bij de VVD in Provinciale Staten.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten