hoogcruts (wo 16 sep)

Video: Voormalig klooster Hoogcruts bijna klaar

Tien jaar lang is eraan gewerkt, maar het project nadert z'n voltooiing. Het voormalige klooster Hoogcruts bij Noorbeek is bijna klaar voor de toekomst, dat wil zeggen een plek voor bezinning en reflectie.

expositie kanunniken in Sint Gerlach (29-07-2020)
Expositie over de kloosterling die de 'vot' werd nagedragen

Bij Heiligdom Sint Gerlach in Houthem is de hele zomer een tentoonstelling te zien over kanunniken. Dat waren kloosterlingen met hoog aanzien en vaak van adel, met een leven dat veelal in het teken stond van bidden, bidden en bidden.

Emmaus Feniks klooster Tegelen
Zorgen bij bewoners over verkoop klooster Tegelen

De bewoners van woongroep Emmaus Feniks in het voormalige trappistenklooster in Tegelen maken zich grote zorgen over de verkoop van het complex.

klooster_fatima_0000
Ontwikkelaar koopt klooster Weert

Peters Projectontwikkeling uit Schaijk heeft het kloostercomplex van de Congregatie van de Heilige Geest in Weert gekocht.

Worst Weert Culturele Lint nonnen klooster (13 sep 2019)
Weerter nonnen bidden in ruil voor worst

De organisatoren van de opening van het culturele seizoen in Weert brachten donderdag worst naar de nonnen.

hotel_koningsbosch
'Nieuwe investeerder voor hotelproject Hilton Koningsbosch'

Binnen zes weken doet de rechter uitspraak in de zaak tussen de gemeente Echt-Susteren en de projectontwikkelaar die ambitieuze plannen heeft met een groot leegstaand klooster in Koningsbosch.

Verkoop trappistenklooster Tegelen roept vragen op

De verkoop van het voormalige trappistenklooster in Tegelen om daar arbeidsmigranten onder te brengen, roept vragen op bij de VVD in Provinciale Staten.

Kloostermisbruik niet voor de rechter: zaak verjaard

Een vermeend geval van misbruik door een pater in het Kleinseminarie van de Heilige Geest in Weert, komt niet voor de rechter. De zaak is inmiddels verjaard.

Urbexers wandelen door verlaten Jezuïetenklooster

Twee urban explorers zijn op ontdekkingstocht geweest in het leegstaande Jozefklooster in Valkenburg.

Omstreden hotelplan Koningsbosch van de baan

Het omstreden hotelplan in het kloostercomplex in Koningsbosch is van de baan.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten