Klokken raadhuis Brunssum ontregeld (9 maart 2021)

Klokken oud raadhuis Brunssum lopen weer goed

De klokken van het oude raadhuis in Brunssum doen het weer.

stock lente
De klok gaat weer vooruit, de zomertijd gaat in

In deze coronacrisis zou je het bijna vergeten, maar: de zomertijd gaat weer in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 02:00 uur een uur vooruit naar 03:00 uur. Dat betekent: een uurtje minder slaap dit weekend.

Kerkklokken
Opnieuw klokgebeier voor hoop en troost

Kerkklokken in het hele land luiden woensdag opnieuw een kwartier lang, van 19:00 uur tot 19:15 uur.

Help! Hebben we straks nog wel dezelfde tijd als de buren?

Er wordt volop discussie gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Uniek en antiek Maastrichts uurwerk verkocht op TEFAF

Onder de verkochte kunstwerken op TEFAF in Maastricht hoort ook een ruim 350 jaar oude klok die hooguit een paar kilometer van het MECC is gemaakt.

Wintertijd forse klus voor Maastrichtse horlogier

Dit weekeinde eindigt de zomertijd en gaat de klok een uur terug. Dat brengt een berg werk mee voor de Maastrichtse horlogier Frans Mulders, die alle klokken in zijn zaak handmatig moet terugdraaien.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten