Overslaan en naar de inhoud gaan

KLM en Martinair steunen Limburgs initiatief

Geplaatst opdonderdag 10 augustus 2017 - 19:38

Piloten en stewards van vliegtuigmaatschappijen KLM en Martinair geven financiële steun aan de Limburgse stichting Sint Martinus.

De piloten en stewards zijn verenigd in goede doelen organisatie Wings of Support. De komende drie jaar geeft Wings of Support geld voor het Limburgse project waarbij straatkinderen in Rio de Janeiro worden geholpen.

Verloederen
Door de slechte economische situatie in Brazilië krijgen de kinderen vrijwel geen steun. Daarom zet stichting Sint Martinus zich in voor naschoolse opvang voor de kinderen, om te voorkomen dat ze verloederen. Met het geld van Wings of Support wordt de komende drie jaar het jaarsalaris van een begeleidend docent in Rio de Janeiro betaald.

Corruptieschandalen
De stichting is erg blij met de financiële impuls. Door corruptieschandalen zijn veel geldstromen de nek om gedraaid. Onder meer oliebedrijf Petrobras was een grote sponsor, maar het Braziliaanse bedrijf is ook verwikkeld in een corruptieschandaal.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wijngaard Vijlen opnieuw de beste
Alcohol Fles Wijn
Sint Martinus Vijlen maakt wijn exclusief voor dorp
Eerste Nederlandse druivensorteermachine in Vijlen
Basisscholieren getroffen door hepatitis A-virus
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen