Overslaan en naar de inhoud gaan

KLM en Martinair steunen Limburgs initiatief

Geplaatst opdonderdag 10 augustus 2017 - 19:38

Piloten en stewards van vliegtuigmaatschappijen KLM en Martinair geven financiële steun aan de Limburgse stichting Sint Martinus.

De piloten en stewards zijn verenigd in goede doelen organisatie Wings of Support. De komende drie jaar geeft Wings of Support geld voor het Limburgse project waarbij straatkinderen in Rio de Janeiro worden geholpen.

Verloederen
Door de slechte economische situatie in Brazilië krijgen de kinderen vrijwel geen steun. Daarom zet stichting Sint Martinus zich in voor naschoolse opvang voor de kinderen, om te voorkomen dat ze verloederen. Met het geld van Wings of Support wordt de komende drie jaar het jaarsalaris van een begeleidend docent in Rio de Janeiro betaald.

Corruptieschandalen
De stichting is erg blij met de financiële impuls. Door corruptieschandalen zijn veel geldstromen de nek om gedraaid. Onder meer oliebedrijf Petrobras was een grote sponsor, maar het Braziliaanse bedrijf is ook verwikkeld in een corruptieschandaal.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

wijnoogst vroeg apostelhoeve 2020 wijn (17 sep 2020)
Klimaatverandering vervroegt Limburgse wijnoogst
Wijngaard Vijlen opnieuw de beste
Alcohol Fles Wijn
Sint Martinus Vijlen maakt wijn exclusief voor dorp
Eerste Nederlandse druivensorteermachine in Vijlen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen