Overslaan en naar de inhoud gaan

Kliniek gok-, seks-, drank- en drugsverslaafden in zwaar weer

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 11:13

GGZ-instelling Vincere Groep BV heeft faillissement aangevraagd.

Dat meldt De Limburger vrijdagochtend.

Bekostiging
Oorzaak zou de bekostiging van de GGZ-kliniek zijn. Omdat
Vincere, met meerdere vestigingen in Limburg, een niet-gecontracteerde zorgaanbieder is, storten zorgverzekeraars de vergoedingen niet op de rekening van de instelling, maar op de rekening van de cliënt. Die zou vervolgens de behandeling zelf moeten vergoeden, maar dat zou niet altijd gebeuren

Medewerkers
Bestuurders Robert Driessen en Hein de Bie waren vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. Wel zouden zij medewerkers gevraagd hebben om voorlopig door te werken, in het belang van de cliënten.

Locaties
Vincere heeft in Limburg behandellocaties in Margraten, Cadier en Keer, Sittard, Venlo en Heerlen. Ook is er een vestiging in Amsterdam. In het buitenland heeft de organisatie locaties in Portugal en Zuid-Afrika.

De instelling bestaat sinds 2012 en behandelt alcohol-, drugs- gok- en seksverslavingen. Daarnaast behandelt Vincere psychiatrische stoornissen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen