Overslaan en naar de inhoud gaan

In Klimmen mishandelde agent: 'Ontzettend heftig'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 11:17

De agent die twee weken geleden gewond is geraakt bij een mishandeling in Klimmen blikt voor het eerst terug op het incident.

"Ontzettend heftig, dat is in één woord hoe ik die avond ervaren heb", zegt agent M., die op de website van de politie anoniem zijn verhaal doet.

Stopteken
De motoragent wilde woensdagavond 4 september in Heerlen een voertuig controleren dat opviel door afwijkend gedrag. De auto negeerde het stopteken en snelde weg. De motoragent achtervolgde de auto. Rond 22:00 uur stopte het tweetal op de Retersbekerweg en mishandelde daar de agent.

Aanval
Toen hij het duo wilde arresteren ontstond er een schermutseling. "Terwijl ik bezig was met de aanhouding van één van de verdachten, voelde ik ineens dat de tweede verdachte me vanaf de achterkant aanviel", zegt M.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Lifeline
Alarm slaan kon de agent niet. Het tweetal had namelijk zijn portofoon afgepakt. "Mijn enige lifeline werd me op die manier ontnomen", zegt hij. “In de positie waarin ik lag, kon ik mijn wapen niet trekken. Maar ik wilde absoluut voorkomen dat het afgepakt werd. Op dat moment realiseerde ik me dat ik uit pure noodzaak zou moeten schieten als ik de kans kreeg. Dat idee is zo zwaar."

Waarschuwingsschoten
De agent kon voorkomen dat zijn belagers zijn wapen afpakten, maar werd wel zwaar mishandeld. De agent heeft vervolgens enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna sloeg het tweetal op de vlucht. Inmiddels zijn de mannen, een 27-jarige man en een 53-jarige man uit Klimmen, opgepakt.

Machteloosheid
Het incident is agent M. niet in de koude kleren gaan zitten. Op het moment zelf ervoer ik vooral een overweldigend gevoel van machteloosheid. De dagen erna ga je erover malen en groeide bij mij ook het besef hoe kwetsbaar je bent als vertegenwoordiger van de politie", zegt hij. "We worden in ons werk helaas zo vaak bedreigd maar nu ging het een heleboel stappen verder dan dat.”

Psycholoog
De motoragent heeft nog steeds last van het incident. “Mijn spieren hebben flinke klappen gekregen, de komende weken blijf ik daarvoor meerdere keren in de week fysiotherapie volgen. Daarnaast kamp ik met hoofdpijn." Hij gaat binnenkort ook naar een psycholoog.

Lees ook: Motoragent mishandeld door duo: verdachte op vlucht

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen