Overslaan en naar de inhoud gaan

In Klimmen mishandelde agent: 'Ontzettend heftig'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 11:17

De agent die twee weken geleden gewond is geraakt bij een mishandeling in Klimmen blikt voor het eerst terug op het incident.

"Ontzettend heftig, dat is in één woord hoe ik die avond ervaren heb", zegt agent M., die op de website van de politie anoniem zijn verhaal doet.

Stopteken
De motoragent wilde woensdagavond 4 september in Heerlen een voertuig controleren dat opviel door afwijkend gedrag. De auto negeerde het stopteken en snelde weg. De motoragent achtervolgde de auto. Rond 22:00 uur stopte het tweetal op de Retersbekerweg en mishandelde daar de agent.

Aanval
Toen hij het duo wilde arresteren ontstond er een schermutseling. "Terwijl ik bezig was met de aanhouding van één van de verdachten, voelde ik ineens dat de tweede verdachte me vanaf de achterkant aanviel", zegt M.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Lifeline
Alarm slaan kon de agent niet. Het tweetal had namelijk zijn portofoon afgepakt. "Mijn enige lifeline werd me op die manier ontnomen", zegt hij. “In de positie waarin ik lag, kon ik mijn wapen niet trekken. Maar ik wilde absoluut voorkomen dat het afgepakt werd. Op dat moment realiseerde ik me dat ik uit pure noodzaak zou moeten schieten als ik de kans kreeg. Dat idee is zo zwaar."

Waarschuwingsschoten
De agent kon voorkomen dat zijn belagers zijn wapen afpakten, maar werd wel zwaar mishandeld. De agent heeft vervolgens enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna sloeg het tweetal op de vlucht. Inmiddels zijn de mannen, een 27-jarige man en een 53-jarige man uit Klimmen, opgepakt.

Machteloosheid
Het incident is agent M. niet in de koude kleren gaan zitten. Op het moment zelf ervoer ik vooral een overweldigend gevoel van machteloosheid. De dagen erna ga je erover malen en groeide bij mij ook het besef hoe kwetsbaar je bent als vertegenwoordiger van de politie", zegt hij. "We worden in ons werk helaas zo vaak bedreigd maar nu ging het een heleboel stappen verder dan dat.”

Psycholoog
De motoragent heeft nog steeds last van het incident. “Mijn spieren hebben flinke klappen gekregen, de komende weken blijf ik daarvoor meerdere keren in de week fysiotherapie volgen. Daarnaast kamp ik met hoofdpijn." Hij gaat binnenkort ook naar een psycholoog.

Lees ook: Motoragent mishandeld door duo: verdachte op vlucht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen