Overslaan en naar de inhoud gaan

In Klimmen mishandelde agent: 'Ontzettend heftig'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 11:17

De agent die twee weken geleden gewond is geraakt bij een mishandeling in Klimmen blikt voor het eerst terug op het incident.

"Ontzettend heftig, dat is in één woord hoe ik die avond ervaren heb", zegt agent M., die op de website van de politie anoniem zijn verhaal doet.

Stopteken
De motoragent wilde woensdagavond 4 september in Heerlen een voertuig controleren dat opviel door afwijkend gedrag. De auto negeerde het stopteken en snelde weg. De motoragent achtervolgde de auto. Rond 22:00 uur stopte het tweetal op de Retersbekerweg en mishandelde daar de agent.

Aanval
Toen hij het duo wilde arresteren ontstond er een schermutseling. "Terwijl ik bezig was met de aanhouding van één van de verdachten, voelde ik ineens dat de tweede verdachte me vanaf de achterkant aanviel", zegt M.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Lifeline
Alarm slaan kon de agent niet. Het tweetal had namelijk zijn portofoon afgepakt. "Mijn enige lifeline werd me op die manier ontnomen", zegt hij. “In de positie waarin ik lag, kon ik mijn wapen niet trekken. Maar ik wilde absoluut voorkomen dat het afgepakt werd. Op dat moment realiseerde ik me dat ik uit pure noodzaak zou moeten schieten als ik de kans kreeg. Dat idee is zo zwaar."

Waarschuwingsschoten
De agent kon voorkomen dat zijn belagers zijn wapen afpakten, maar werd wel zwaar mishandeld. De agent heeft vervolgens enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna sloeg het tweetal op de vlucht. Inmiddels zijn de mannen, een 27-jarige man en een 53-jarige man uit Klimmen, opgepakt.

Machteloosheid
Het incident is agent M. niet in de koude kleren gaan zitten. Op het moment zelf ervoer ik vooral een overweldigend gevoel van machteloosheid. De dagen erna ga je erover malen en groeide bij mij ook het besef hoe kwetsbaar je bent als vertegenwoordiger van de politie", zegt hij. "We worden in ons werk helaas zo vaak bedreigd maar nu ging het een heleboel stappen verder dan dat.”

Psycholoog
De motoragent heeft nog steeds last van het incident. “Mijn spieren hebben flinke klappen gekregen, de komende weken blijf ik daarvoor meerdere keren in de week fysiotherapie volgen. Daarnaast kamp ik met hoofdpijn." Hij gaat binnenkort ook naar een psycholoog.

Lees ook: Motoragent mishandeld door duo: verdachte op vlucht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen