Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimmen dankzij olympische status in de lift

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 14:57

De klimsport is sinds zijn olympische status razend populair. Dat zegt directeur Robin Baks van de Nederlandse Klimbond.

Hij was te gast tijdens het NK klimmen in Sittard. In een bomvolle hal probeerden de beste klimmers van ons land het hoogste punt te bereiken.

Bij de vrouwen ging de winst naar Lynn van der Meer uit Amsterdam. Van der Meer is de vriendin van plaatselijke favoriet Nigel Armino. De 21-jarige klimmer uit Wehr, net over de grens bij Sittard, kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Hij eindigde als vierde. De winst bij de mannen ging naar Mark Brand. Beide sporters prolongeerden hun titel.

Tokio
Hoewel het klimmen voor het eerst in de geschiedenis volgend jaar op de agenda van de Olympische Spelen in Tokio staat, heeft geen enkele Nederlander zich geplaatst. "Ja dat is jammer. Maar wel begrijpelijk", zegt Robin Baks. Volgend jaar staat er een combinatie van de verschillende onderdelen op het programma: boulderen, lead en snelklimmen. En bij dat laatste onderdeel knelt de schoen. "Daar zijn wij niet goed in. In West-Europa is het snelklimmen een onderdeel dat we nauwelijks beoefenen.” Daardoor heeft de Nederlandse selectie een grote achterstand op andere landen.

Parijs
Op de volgende Olympische Spelen in 2024 staan de onderdelen wél apart op het programma. Baks: "Daar hebben we dan veel meer kans om deelname af te dwingen." De Nederlands Klimbond is wel ontzettend blij met de olympische status. "Je ziet dat er steeds meer mensen gaan klimmen. Ook komen er steeds meer hallen bij. Het is ook gewoon een hele mooie sport, zowel binnen als buiten in de bergen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen