Auto tegen boom Klimmen (1 sep 2021)

Auto rijdt boom uit grond: bestuurder naar ziekenhuis

Een automobilist is dinsdagavond gewond geraakt bij een botsing met een boom in Klimmen.

istock-geiten (15 nov 2019)
Geitenboer vrijgesproken van schuld aan dood scholier

Geitenboer Ron Grooten (43) is vrijgesproken van dood door schuld. Hij zou in maart 2009 hebben verzwegen dat zijn geiten besmet waren met Q-koorts. Later overleed een scholier die de boerderij in Ransdaal bezocht.

Geiten geitenhouderij boerderij q-koorts stock
Justitie eist vrijspraak geitenboer na overlijden bezoeker

Geitenboer Ron Grooten (43) moet worden vrijgesproken. Dat vindt justitie. Hij zou in maart 2009 hebben verzwegen dat zijn geiten besmet waren met Q-koorts. De Heerlense Joep van der Linden (20) overleed jaren na zijn bezoek aan de boerderij.

Jo Koenen heeft koning als penvriend
Klimmenaar heeft koning als penvriend

Jo Koenen uit Klimmen is al jaren een penvriend van koning Willem-Alexander. Hij stuurde hem talloze kaartjes voor zijn verjaardag, verloving en andere mijlpalen.

Aardbeving, aardbevingen, seismometer, knmi, schaal van richter (stock)
Lichte aardbevingen in Klimmen en Hoensbroek

In Klimmen en Hoensbroek hebben zondagmiddag twee lichte aardbevingen plaatsgevonden.

Grot Klimmen (31 mrt 2021)
Uit de mottenballen: 1 aprilgrap uit 1958

Eén van de beste aprilgrappen uit de vaderlandse geschiedenis werd gemaakt op 1 april 1958 in Klimmen. De inwoners wisten een grote groep journalisten naar het gehucht Craubeek te lokken met een spannend verhaal over een ontdekking van een schat in een mergelgrot.

rouwfoto
Speciale boerenuitvaart voor bijzondere inwoonster Klimmen

Klimmen heeft dinsdag afscheid genomen van een geliefde inwoonster: Bella Horsmans. De vrouw overleed donderdag op 103-jarige leeftijd.

Matrix file ongeluk snelweg
A79 tussen Voerendaal en Klimmen dicht door ongeval

De A79 tussen Voerendaal en Klimmen is maandagmiddag dicht vanwege een ongeval. De snelweg in de richting van Maastricht is tijdelijk afgesloten.

Ongeval A79 Klimmen (16 nov 2020)
Bladeren op A79: automobilist slipt en botst tegen vangrail

Een automobilist is zondagavond op de A79 ter hoogte van Klimmen tegen een vangrail gebotst nadat zijn voertuig slipte.

schietpartij Klimmen (26 mei 2020)
Noodbevel Klimmen verlengd: dreiging nog steeds ernstig

De burgemeester van Voerendaal mag een afgegeven noodbevel voor een straat in Klimmen met drie maanden verlengen van de rechtbank. Er is volgens de rechter nog steeds een ernstige dreiging met kans op een afrekening of een ander ernstig geweldsdelict.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten