Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimaatverandering: Waterschap heeft veel vacatures

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 14:13

Waterschap Limburg heeft op dit moment 17 vacatures openstaan. Dat zijn er veel, maar van een leegloop is geen sprake, zegt secretaris-directeur Erik Keulers dinsdag.

"Er komt een klimaatverandering aan en dat betekent dat we kennis en kunde moeten binnenhalen", licht Keulers toe. Het bestuur van Waterschap Limburg heeft in de begroting extra geld vrijgemaakt om het extra personeel te kunnen werven.

Pensioen
Bij het Limburgse waterschap werken op dit moment 320 mensen en groeit naar een organisatie met 340 mensen in dienst. En daar komt bij dat tussen nu en 2029 ook nog eens 109 medewerkers met pensioen gaan. Dat is een derde van de organisatie. Keulers: "Ik verwacht dus wel vaker van dit soort grote wervingen om geschikt personeel te vinden." Hij vindt het belangrijk dat de nieuwe generatie medewerkers nog een tijdlang samenwerkt met de 'oude garde'. "Om kennis en ervaring over te dragen."

Livestream
Volgens de secretaris-directeur is dit de tweede of derde keer dat het waterschap op deze manier werft. "Zoveel vacatures in één keer genereert toch wat meer aandacht voor de functies." De werving van personeel doet het waterschap bijvoorbeeld via een livestream, waarbij mensen kennis kunnen maken met het werkveld van Waterschap Limburg. "Dat werkt toch een stuk anoniemer dan een meet & greet tussen sollicitanten en het waterschap", vertelt Keulers. "Bij de livestream loop je niet de kans om toevallig een collega tegen het lijf te lopen die ook geïnteresseerd is in een vacature bij ons."

Hydroloog
Verder werft het waterschap via de eigen website en social media. "Van de traditionele krantenadvertentie zijn we afgestapt." Een enkele keer werft het waterschap heel gericht. "Wanneer het om een hele specifieke functie gaat, zoals een hydroloog." Dat is een specialist die bijvoorbeeld waterstanden kan berekenen of uit kan rekenen hoe breed een beek moet zijn. "Die zijn dun gezaaid in Nederland", zegt Keulers. "En dan moet je ook maar net in Limburg willen wonen", geeft Keulers als een in sommige gevallen complicerende factor aan.

Buitenlandadviseur
Een andere in het oog springende vacature is die van senior adviseur buitenland. "Als Waterschap Limburg hebben we vooral te maken met Vlaanderen, Wallonië en Duitsland", legt Keulers uit. Daar heeft het waterschap feitelijk meer mee van doen dan met de Brabantse en Gelderse waterschappen. "De meeste van onze rivieren komen uit België en Duitsland." De buitenlandadviseur gaat proberen om de buurlanden ervan te overtuigen om dezelfde waterkwaliteit na te streven als Waterschap Limburg.

Investeren
Ondanks dat er 17 vacatures zijn, kan het waterschap nog steeds al het werk dat het moet doen nog gewoon uitvoeren, volgens Keulers. "We investeren op dit moment in de toekomst van het waterschap."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen