Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimaatmars Maastricht verwacht 3000 deelnemers

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 15:33

De Klimaatmars die vrijdag in Maastricht wordt gelopen, rekent op zo'n 3000 deelnemers.

Dat zegt mede-organisator Delphine de Potter.

Koude douche
Zij heeft de wereldwijde stakingsdag voor het klimaat aangegrepen om vrijdag vanaf het Vrijthof een route te lopen om aandacht te vestigen op de klimaatproblemen. De Potter is zelf al jaren actief bezig om het klimaat te ontlasten. Zo heeft ze bewust geen auto, koopt geen etenswaren in plastic verpakkingen en doucht met koud water.

Politiek
De klimaatmars is bedoeld om juist de politiek te bewegen om beter voor het klimaat te zorgen. Het is volgens haar raar dat vleesvervangers net zo duur zijn als echt vlees terwijl dat echte vlees zo schadelijk is.

Het startschot van de mars is om 11 uur en zal ondersteund worden door sprekers, muziek en vegetarisch eten.

L1mburg Centraal
Meer over de klimaatmars in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen