Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimaatloop van de Raad van Kerken doet Heerlen aan

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 7:23

De Klimaatloop van de Raad van Kerken - een 'pelgrimage voor duurzaamheid' - eindigt op 14 en 15 november in Heerlen.

Voordat de deelnemers in Limburg arriveren, wordt eerst op 19 en 20 september richting Groningen en Assen gelopen. Volgende etappes zijn in Alkmaar, Deventer en Wageningen.

Koolstofarm
De Raad van Kerken - waarin zestien kerken verenigd zijn - vraagt de overheid zich in te zetten voor een duurzame, ‘koolstofarme economische ontwikkeling'. Daarnaast moeten landen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van de klimaatverandering geholpen worden door de meest welvarende landen. Die hebben de grootste uitstoot van broeikasgassen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Moslimleerlinge uit Heerlen eist vrij voor offerfeest
Wereldrecordpoging bijbel lezen in Heerlen
Gereformeerden werken samen in Maastricht
Zusters van De Goddelijke Voorzienigheid verlaten Tegelen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen