windmolen (18 dec 2019)

Grote steun voor miljoenenlening aan Enexis

Een zeer ruime meerderheid van het Limburgs Parlement gaat akkoord met een lening van de provincie van 80,7 miljoen aan netbeheerder Enexis. In een statencommissie sprak alleen de PVV zich daar tegen uit.

Luchtvervuiling
Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters

De gemeente Sittard-Geleen heeft de hoogste uitstoot van broeikasgassen per vierkante meter van Limburg. Maastricht volgt met een kwart van de uitstoot van Sittard-Geleen.

co2, milieu, heerlen, edsg
GroenLinks over CDA-plan: 'Nog voor de start remmen'

Lijsttrekker Pepijn Baneke van GroenLinks heeft forse kritiek op het pleidooi van de twaalf provinciale lijsttrekkers van het CDA voor een haalbaar en betaalbaar klimaatbeleid voor gezinnen en ondernemers.

Gedeputeerde noemt CDA-pleidooi open deur

Gedeputeerde van duurzaamheid en PvdA-lijsttrekker Eric Geurts noemt het pleidooi van de twaalf provinciale lijsttrekkers van het CDA voor een haalbaar en betaalbaar klimaatbeleid voor gezinnen en ondernemers 'een open deur'.

Klimaatakkoord: angst voor mijnsluitingsscenario

Gedeputeerde Ger Koopmans vreest een mijnsluitingsscenario als er niet reƫler naar het klimaatakkoord wordt gekeken.

Provincie stelt strenge eisen aan klimaatakkoord

De provincie kan alleen instemmen met een definitief klimaatakkoord als dat haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar is. Dat stelt het provinciebestuur.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV