windmolen (18 dec 2019)

Grote steun voor miljoenenlening aan Enexis

Een zeer ruime meerderheid van het Limburgs Parlement gaat akkoord met een lening van de provincie van 80,7 miljoen aan netbeheerder Enexis. In een statencommissie sprak alleen de PVV zich daar tegen uit.

Luchtvervuiling
Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters

De gemeente Sittard-Geleen heeft de hoogste uitstoot van broeikasgassen per vierkante meter van Limburg. Maastricht volgt met een kwart van de uitstoot van Sittard-Geleen.

co2, milieu, heerlen, edsg
GroenLinks over CDA-plan: 'Nog voor de start remmen'

Lijsttrekker Pepijn Baneke van GroenLinks heeft forse kritiek op het pleidooi van de twaalf provinciale lijsttrekkers van het CDA voor een haalbaar en betaalbaar klimaatbeleid voor gezinnen en ondernemers.

Gedeputeerde noemt CDA-pleidooi open deur

Gedeputeerde van duurzaamheid en PvdA-lijsttrekker Eric Geurts noemt het pleidooi van de twaalf provinciale lijsttrekkers van het CDA voor een haalbaar en betaalbaar klimaatbeleid voor gezinnen en ondernemers 'een open deur'.

Klimaatakkoord: angst voor mijnsluitingsscenario

Gedeputeerde Ger Koopmans vreest een mijnsluitingsscenario als er niet reëler naar het klimaatakkoord wordt gekeken.

Provincie stelt strenge eisen aan klimaatakkoord

De provincie kan alleen instemmen met een definitief klimaatakkoord als dat haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar is. Dat stelt het provinciebestuur.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten