Suikerbieten in Beesel

Limburgse bieten gaan schip op: 8000 vrachtwagens minder

Voor het eerst in zestien jaar worden Limburgse suikerbieten weer over het water vervoerd. Dat scheelt een hoop vrachtwagens.

Zonnepark Maria Hoop
Groen licht voor bouw van vijf zonneparken in Echt-Susteren

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft groen licht gegeven voor de bouw van vijf zonneparken.

ANP-434073527
Hoogwater Limburg was 'extreem en ongeƫvenaard'

De overstromingen in Limburg van afgelopen zomer waren in diverse opzichten "extreem en ongeƫvenaard", zegt een consortium van kennisinstellingen onder leiding van TU Delft en onderzoeksinstituut Deltares.

varkens stal (22 okt 2020)
Politiek mengt zich in plannen voor megastal Koningsbosch

De gemeente Echt-Susteren wil opnieuw een vergunning verlenen voor de uitbreidingsplannen van varkenshouder Adriaan Straathof in Koningsbosch. Die wil een megastal bijbouwen.

sedum dak
Drastische aanpassingen nodig voor klimaatbestendig Limburg

Grootschalige aanpassingen zijn nodig om Limburg toekomstbestendig te maken. Dat zegt Tim van Hattum van Wageningen University & Research in L1mburg Centraal.

Landgoed Aerwinkel in Posterholt (20 aug 2021)
Klimaatverandering bedreigt eeuwenoude landgoederen

Door het opwarmende klimaat zijn er steeds vaker langdurige periodes van droogte waardoor eeuwenoude landgoederen in gevaar komen.

Bosbranden Turkije (9 aug 2021)
Gezin uit Susteren op de vlucht voor vuurzee in Turkije

Het had een mooie gezinsvakantie moeten worden in Turkije, maar de reis van Nicole Dohmen uit Susteren eindigde in een vlucht voor de bosbranden samen met haar man en dochtertje van 11.

Chemelot (14 jul 2021)
Chemelot 'wil en kan' klimaataanpak versnellen

Chemisch industriecomplex Chemelot kan en wil de aanpak van CO2-maatregelen versnellen. De bedrijven op het complex bij Geleen nemen verantwoordelijkheid om de afgesproken klimaatdoelen te halen.

spaarlamp energiebesparing verlichting duurzaamheid milieu zuinig stock
CDA wil actie voor grensoverschrijdende energieplannen

Het CDA in het Limburgs Parlement dringt aan op het snel ontwikkelen van plannen voor grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van de overgang naar duurzame energie.

stock Grensmaas Nattenhoven Berg aan de Maas Obbicht
Onderzoek: kwaliteit Maaswater verontrustend

Een groep wetenschappers doet onderzoek naar de biodiversiteit in de Grensmaas. Op verschillende plekken wordt het leven in de Maas en op haar oevers bestudeerd.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten