Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kleurloze race voor Max Verstappen in Rusland'

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 12:08

De Grand Prix van Rusland gaat niet de boeken in als een van de beste races van Max Verstappen. Volgens F1-analist Xavier Maassen was het een kleurloze wedstrijd voor de Red Bull-coureur.

"Hij haalde de mannen voor zich in. Daarna had Red Bull onvoldoende snelheid om het Ferrari of Mercedes moeilijk te maken", zegt Maassen.

Vierde
Vanwege een gridstraf ging Verstappen in Sotsji vanaf de negende plek van start. Na een inhaalrace kwam hij als vierde over de streep. 'Het maximaal haalbare', zo stelt Maassen. "Precies zoals we hadden verwacht. Dit was niet het meest ideale circuit voor Red Bull", zegt hij. "Daarbij misten ze duidelijk de snelheid. Ze hadden geluk dat ze door de safety car-situatie iets dichterbij konden komen."

Lees ook: Inhaalrace Verstappen eindigt net naast podium

Dubbele pech
Sebastian Vettel haalde de eindstreep in Rusland niet. "Dat was dubbele pech voor Ferrari", zegt Maassen. "Omdat hij uitviel, was de race voor Charles Leclerc ook gelopen." Maassen ziet wel een kentering in de Italiaanse renstal. "In het begin was Vettel de absolute nummer een. Vervolgens begint Leclerc te winnen en dan begint het. Het is nu vooral de vraag wat Vettel op de lange termijn doet. De geruchten gaan dat hij wil stoppen."

Banden
Verstappen, die maandag zijn 22ste verjaardag viert, reed het tweede deel op mediums, terwijl de concurrentie op softs reed. Een bandenwissel die volgens Maassen niet de juiste 'racepace' opleverde. "Het is vooral zaak voor Honda om te blijven ontwikkelen", zegt hij

Ontwikkeling
En juist op de laatste punt loopt het niet helemaal lekker bij Red Bull, stelt de F1-analist. "Voorgaande seizoenen had Red Bull altijd een goede ontwikkelingspace. Het lijkt nu wel of het een beetje achterblijft."

Lees ook: Max Verstappen: 'Het maakte allemaal niet uit'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen