Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kleurloze race voor Max Verstappen in Rusland'

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 12:08

De Grand Prix van Rusland gaat niet de boeken in als een van de beste races van Max Verstappen. Volgens F1-analist Xavier Maassen was het een kleurloze wedstrijd voor de Red Bull-coureur.

"Hij haalde de mannen voor zich in. Daarna had Red Bull onvoldoende snelheid om het Ferrari of Mercedes moeilijk te maken", zegt Maassen.

Vierde
Vanwege een gridstraf ging Verstappen in Sotsji vanaf de negende plek van start. Na een inhaalrace kwam hij als vierde over de streep. 'Het maximaal haalbare', zo stelt Maassen. "Precies zoals we hadden verwacht. Dit was niet het meest ideale circuit voor Red Bull", zegt hij. "Daarbij misten ze duidelijk de snelheid. Ze hadden geluk dat ze door de safety car-situatie iets dichterbij konden komen."

Lees ook: Inhaalrace Verstappen eindigt net naast podium

Dubbele pech
Sebastian Vettel haalde de eindstreep in Rusland niet. "Dat was dubbele pech voor Ferrari", zegt Maassen. "Omdat hij uitviel, was de race voor Charles Leclerc ook gelopen." Maassen ziet wel een kentering in de Italiaanse renstal. "In het begin was Vettel de absolute nummer een. Vervolgens begint Leclerc te winnen en dan begint het. Het is nu vooral de vraag wat Vettel op de lange termijn doet. De geruchten gaan dat hij wil stoppen."

Banden
Verstappen, die maandag zijn 22ste verjaardag viert, reed het tweede deel op mediums, terwijl de concurrentie op softs reed. Een bandenwissel die volgens Maassen niet de juiste 'racepace' opleverde. "Het is vooral zaak voor Honda om te blijven ontwikkelen", zegt hij

Ontwikkeling
En juist op de laatste punt loopt het niet helemaal lekker bij Red Bull, stelt de F1-analist. "Voorgaande seizoenen had Red Bull altijd een goede ontwikkelingspace. Het lijkt nu wel of het een beetje achterblijft."

Lees ook: Max Verstappen: 'Het maakte allemaal niet uit'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen