Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurloos Fortuna met rood op zak kopje onder tegen Emmen

Geplaatst opzaterdag 10 april 2021 - 22:00

Met een uitglijder tegen FC Emmen heeft Fortuna Sittard zichzelf én VVV-Venlo geen goede dienst bewezen. Dimitrios Emmanouilidis transformeerde in een spectaculaire slotfase van held tot schlemiel: 1-3.

Fortuna speelde al ruim een helft kleurloos toen het in één klap Roel Janssen met rood weggestuurd zag worden en Sergio Peña de 0-1 zag binnenschieten. Emmanouilidis hielp het Fortuna-tiental weer op gelijke hoogte, maar veroorzaakte pal daarna ook de strafschop die tot de beslissende 1-2 leidde.

Bekijk hier de reacties van Fortuna Sittard na de wedstrijd:

Video: L1

Amusementswaarde
De eerste helft was qua amusementswaarde het aanzien amper waard. Fortuna's aanvalsdrang beperkte zich tot een vroege kans van Lisandro Semedo, die zijn schot gekeerd zag worden door FC Emmen-doelman Michael Verrips. Diens collega aan de overkant, Yannick van Osch, kreeg ook weinig te doen. Hij zag Sebastian Polter ternauwernood het eigen doel missen en Van Osch mocht blij zijn dat Luka Adzic de bal naast het lege doel kopte nadat de keeper zelf de bal maar half had weggekopt.

Rood, penalty, 0-1
Na 50 minuten voetbal raakte Fortuna van de regen in de drup toen het een strafschop én een rode kaart moest slikken. Scheidsrechter Joey Kooij zag dat Roel Janssen een scoringskans ontnam aan Paul Gladon door het shirt van de Emmen-spits vast te houden. Over het toekennen van de strafschop bestond weinig discussie, maar de rode prent leek zwaar gestraft. Tot overmaat van ramp voor Fortuna schoot Sergio Peña de bal vanaf elf meter voorbij Van Osch: 0-1.

Fortuna Sittard - FC Emmen (10 apr 2021)
Foto: Niels van Renen

Ten aanval
Ondanks het ondertal bracht Ultee met Emmanouilidis en Emil Hansson nog aanvallende impulsen binnen de lijnen. De thuisploeg mocht opgelucht ademhalen toen Gladon zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden en trok vervolgens zowaar zelf ten aanval. Een inzet van Zian Flemming werd weliswaar nog uit de doelmond opgeruimd, maar in de 85ste minuut kon het Fortuna-tiental alsnog juichen.

Griekse (anti)held
Emmanouilidis krulde toen op fraaie wijze zijn eerste treffer in Sittardse dienst in de verre hoek: de eerste Fortuna-goal na 289 minuten zonder doelpunt. De Griekse held werd nog geen twee minuten later echter de antiheld toen hij in het eigen zestienmetergebied de tweede Emmen-penalty van de avond veroorzaakte. Ditmaal liet Glenn Bijl vanaf de stip Van Osch kansloos: 1-2. In de 97ste minuut nam Gladon, nadat vier schoten onschadelijk waren gemaakt, nog de 1-3 voor zijn rekening.

VVV-Venlo
Fortuna blijft door de zeperd, de vijfde in de laatste zes duels, twaalfde in de Eredivisie. FC Emmen blijft de nummer zeventien. Wel nadert de formatie uit Drenthe nu VVV-Venlo tot op één punt. De ploeg van Jos Luhukay, die vijftiende staat, ziet dus de rechtstreekse degradatieplaats dichterbij komen, maar speelt zondag (14:30 uur) zelf nog tegen PSV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen