Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurloos Fortuna met rood op zak kopje onder tegen Emmen

Geplaatst opzaterdag 10 april 2021 - 22:00

Met een uitglijder tegen FC Emmen heeft Fortuna Sittard zichzelf én VVV-Venlo geen goede dienst bewezen. Dimitrios Emmanouilidis transformeerde in een spectaculaire slotfase van held tot schlemiel: 1-3.

Fortuna speelde al ruim een helft kleurloos toen het in één klap Roel Janssen met rood weggestuurd zag worden en Sergio Peña de 0-1 zag binnenschieten. Emmanouilidis hielp het Fortuna-tiental weer op gelijke hoogte, maar veroorzaakte pal daarna ook de strafschop die tot de beslissende 1-2 leidde.

Bekijk hier de reacties van Fortuna Sittard na de wedstrijd:

Video: L1

Amusementswaarde
De eerste helft was qua amusementswaarde het aanzien amper waard. Fortuna's aanvalsdrang beperkte zich tot een vroege kans van Lisandro Semedo, die zijn schot gekeerd zag worden door FC Emmen-doelman Michael Verrips. Diens collega aan de overkant, Yannick van Osch, kreeg ook weinig te doen. Hij zag Sebastian Polter ternauwernood het eigen doel missen en Van Osch mocht blij zijn dat Luka Adzic de bal naast het lege doel kopte nadat de keeper zelf de bal maar half had weggekopt.

Rood, penalty, 0-1
Na 50 minuten voetbal raakte Fortuna van de regen in de drup toen het een strafschop én een rode kaart moest slikken. Scheidsrechter Joey Kooij zag dat Roel Janssen een scoringskans ontnam aan Paul Gladon door het shirt van de Emmen-spits vast te houden. Over het toekennen van de strafschop bestond weinig discussie, maar de rode prent leek zwaar gestraft. Tot overmaat van ramp voor Fortuna schoot Sergio Peña de bal vanaf elf meter voorbij Van Osch: 0-1.

Fortuna Sittard - FC Emmen (10 apr 2021)
Foto: Niels van Renen

Ten aanval
Ondanks het ondertal bracht Ultee met Emmanouilidis en Emil Hansson nog aanvallende impulsen binnen de lijnen. De thuisploeg mocht opgelucht ademhalen toen Gladon zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden en trok vervolgens zowaar zelf ten aanval. Een inzet van Zian Flemming werd weliswaar nog uit de doelmond opgeruimd, maar in de 85ste minuut kon het Fortuna-tiental alsnog juichen.

Griekse (anti)held
Emmanouilidis krulde toen op fraaie wijze zijn eerste treffer in Sittardse dienst in de verre hoek: de eerste Fortuna-goal na 289 minuten zonder doelpunt. De Griekse held werd nog geen twee minuten later echter de antiheld toen hij in het eigen zestienmetergebied de tweede Emmen-penalty van de avond veroorzaakte. Ditmaal liet Glenn Bijl vanaf de stip Van Osch kansloos: 1-2. In de 97ste minuut nam Gladon, nadat vier schoten onschadelijk waren gemaakt, nog de 1-3 voor zijn rekening.

VVV-Venlo
Fortuna blijft door de zeperd, de vijfde in de laatste zes duels, twaalfde in de Eredivisie. FC Emmen blijft de nummer zeventien. Wel nadert de formatie uit Drenthe nu VVV-Venlo tot op één punt. De ploeg van Jos Luhukay, die vijftiende staat, ziet dus de rechtstreekse degradatieplaats dichterbij komen, maar speelt zondag (14:30 uur) zelf nog tegen PSV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen