Overslaan en naar de inhoud gaan

Kletsnatte mannen onderkoeld uit trein gehaald

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 9:03

Een trein is maandagochtend stilgezet bij station Venlo, omdat verschillende mensen onwel zijn geraakt.

Drie mannen met nat pak zijn uit de trein gehaald.

Buiten zwemmen
De woordvoerder van de brandweer meldde eerst dat het onwel geworden groepje uit Tanzania zou komen, maar trok dat later in. Het drietal had namelijk geen identiteitspapieren bij zich, daardoor is de afkomst lastig te bevestigen. Een van de mannen zou maandagochtend in een buitenplas hebben gelegen of gezwommen, meldt de zegsman. Hij zou door de andere twee uit het water zijn gehaald.

Video: L1

Kletsnat
Daarna hebben de mannen de trein gepakt. Of ze dat vrijwillig deden of dat ze op de trein zijn gezet, is nog niet duidelijk. Een man heeft volgens de woordvoerder in ieder geval met kletsnatte kleding in de trein gezeten. De andere twee hadden waarschijnlijk ook deels natte kleding aan.

Onderkoelingsverschijnselen
Toen de trein in Venlo kwam, zijn de hulpdiensten gebeld vanwege de onwelwording. De brandweer heeft daarbij nog metingen verricht, maar van gevaarlijke stoffen was er geen sprake. De doordrenkte man is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn reisgezellen zijn voor controle meegegaan. Volgens de politie verkeren ze niet in levensgevaar. Het drietal wordt gehoord als ze aan de betere hand zijn. Want voor de politie is het nog onduidelijk hoe ze het nat pak hebben gekregen en waar ze op de trein zijn gestapt.

De mannen maakten een verwarde indruk volgens de brandweerwoordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen