Overslaan en naar de inhoud gaan

Kletsen met de koning over stier Herman en schaap Dolly

Geplaatst opzaterdag 29 april 2017 - 10:50

Ruud Engelbert uit 't Rooth was één van de 150 gelukkigen die vrijdagavond mocht aanschuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Natuurlijk hoopten alle aanwezigen dat ze even een paar woordjes met het vorstenpaar konden wisselen. Ruud slaagde daarin, al kon hij het gespreksthema vantevoren niet bevroeden. Ruud had namelijk met Willem-Alexander een amusant gesprekje over de genetisch gemodificeerde stier Herman en het gekloonde schaap Dolly.

Aardappelkroketjes
Ruud Engelbert en 12 andere Limburgers mochten aanschuiven bij het banket omdat ze allemaal op dezelfde dag als Willem-Alexander zijn geboren. "Op het menu stonden een zalmtompous, rundersteak en aardappelkroketjes", vertelt Engelbert. "Het eten was heerlijk. Niet overdadig veel, maar zeker ook niet te weinig. Er waren lakeien die ons wijnglas vulden als het half leeg was. De tafelschikking was zo dat er afwisselend een man en een vrouw zat. De koning had een vaste plek, er was dus geen stoelendans om met iedereen even te kunnen praten."

Heel gewoon
Na afloop van het diner was er een rondleiding door het Paleis op de Dam. Daar mengde de koning zich tussen zijn gasten en ontstond er in het bijzijn van Ruud een gesprek over stier Herman en schaap Dolly. "Het was een spontaan gesprek. Willem-Alexander is heel gewoon en dat siert 'm", glundert Engelbert. "Nee, ik was eigenlijk niet zenuwachtig. De hele avond was als een sprookje. Onvergetelijk. "

Groepsfoto
De koning speechte voorafgaand aan het diner en eindigde met het inzetten van een gezamenlijk 'Lang zullen we leven'. Na afloop verzamelde het gezelschap zich voor een speciale groepsfoto op de Dam.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en 150 mensen die op 27 april hun 50ste verjaardag vierden
Foto: ANP

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Koningin Máxima spuit graffiti in Heerlen
Rowwen Hèze treedt op voor koningspaar
Koning brengt verrassingsbezoek aan NAVO-oefening
Vertrouwen in koning in Limburg lager dan in rest land
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen