Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kleinere Plu Heerlen geen verrassing'

Geplaatst opvrijdag 28 november 2014 - 5:45

Dat winkel- en wooncentrum De Plu in Heerlen een stuk kleiner van opzet wordt is geen verrassing.

Dat zegt vastgoeddeskundige Ruud de Wit uit Trintelen tegen L1 radio. Volgens De Wit 'was het van begin af aan vrijwel zeker dat het de ontwikkelaar niet zou lukken om grote huurders aan te trekken'.

Kleiner van opzet
Winkel en wooncentrum de Plu in Heerlen wordt zeer waarschijnlijk veel kleiner van opzet. Multi Vastgoed, de projectontwikkelaar van de Plu, is bezig met een plan om de omvang aan te passen. Er wordt nu een studie uitgevoerd op welke wijze de nu geplande 18.000 vierkante meter verkleind en veranderd kan worden.

Stadscentra
Volgens De Wit speelt het probleem in meerdere Zuid-Limburgse steden. De vastgoeddeskundige doelt daarmee onder meer op de plannen in Sittard-Geleen en Kerkrade. "Veel van de plannen die nu spelen zijn 10 tot 15 jaar geleden begonnen in een tijd dat het allemaal economisch en financieel kon. Wat je ziet is dat gemeentebesturen en gemeenteraden niet zo snel kunnen schakelen als het economisch tij verandert", zegt Ruud de Wit daar over.

De gemeente Heerlen is op de hoogte gesteld door projectontwikkelaar Multi Vastgoed over de Plu. De gemeente wacht een gesprek met Multi Vastgoed af voordat ze verder kan reageren.

Lees ook:
- Opzet winkelcentrum Plu met Primark wordt kleiner

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opzet winkelcentrum Plu met Primark wordt kleiner
Primark wil nog steeds naar Heerlen
Sloop voormalig winkelcentrum De Plu in Heerlen van start
Winkelcentrum De Plu in Heerlen dit jaar tegen de vlakte
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen