Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleine winst voor Venloos poppodium na jaren van verlies

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 9:52

Het is Grenswerk in Venlo voor het eerst sinds de opening in 2014 gelukt om geen verlies te draaien.

Het poppodium sluit 2017 af met een kleine winst van 39.000 euro. Een jaar eerder werd nog een ton verlies geleden. Ook de openingsjaren 2014 en 2015 werden met een negatief resultaat afgesloten.

Bezoekersrecord
Volgens de muziektempel komen de goede resultaten door een bezoekersrecord. Grenswerk ontving naar eigen zeggen zo'n 10.000 bezoekers meer dan in de voorgaande jaren. Het poppodium heeft in 2017 ingezet op meer grote acts en daardoor was de zaal vaker uitverkocht. Er kwamen in totaal ruim 48.000 bezoekers.

Lees ook: Nieuwe koers podium Grenswerk na jaren van verlies

Achterover leunen
"We zijn heel blij dat al onze inspanningen hebben geleid tot een positief resultaat", zegt directeur Tim Gaal. "Maar laat duidelijk zijn dat we er hiermee nog lang niet zijn en dat dit resultaat geen reden mag zijn om achterover te leunen."

Strenger
Het poppodium wordt vanwege de slechte eerste jaren strenger in de gaten gehouden door de gemeente. ​Grenswerk krijgt jaarlijks ongeveer 550.000 euro subsidie.

De gemaakte winst wordt gebruikt om te reserveren voor toekomstige investeringen, zo laat de directeur weten. Hij hoopt ook in 2018 op een financieel goed jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen