Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleine wieltjes missen nog in fietswielbol Heerlen

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 20:49

Over een week moet de bol van fietswielen klaar zijn. De makers van het rotonde-kunstwerk in Heerlen zijn nog wel dringend op zoek naar kleine wieltjes om alles passend te maken.

Zo'n 350 'volwassen fietswielen' liggen verspreidt op het schoolplein van het Bernardinuscollege. Daar wordt Global Recycle in elkaar gezet.

Kopie
Aan een bolvormig frame van zes meter doorsnee worden de fietswielen, zonder buitenband, gemonteerd. Paul Höppener zag het licht voor deze creatie in Marokko. In Marrakesh wandelde hij lang de Global Recycle van kunstenaar Rachid Assiray. De Heerlenaar vond meteen dat er een eigen versie op de rotonde in zijn buurt moest komen. Met toestemming van de Marokkaanse kunstenaar komt er dus een kopie in Heerlen. Woensdag wordt het werk geplaatst en een paar dagen later is de officiele onthulling.

Rotonde
In het midden van rotonde De Kweekvijver, vlak bij het Bernardinuscollege, hebben verschillende kunstwerken gestaan. Meestal maar een korte periode. Het fietswielkunstwerk is ideaal als volgende project dachten ook buurtgenoten van Paul Höppener.

Constructie
Met medewerking van de gemeente en met name reinigingsbedrijf RD4 werden in no-time honderden fietswielen van oude fietswrakken verzameld. De constructie van de bal is nog niet zo eenvoudig vertelt Jelle Aarnoudse. "Om zo min mogelijk lege plekken over te houden zoeken we dus nog kleine wieltjes met spaken."

De makers, die allemaal in de buurt van de rotonde wonen, verwachten dat het fietswielkunstwerk zeker vijf jaar kan blijven staan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen