Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleine nederlaag Fortuna Sittard bij Twente-test: 2-1

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 21:02

Fortuna Sittard kon zich maandagavond tijdens grote gedeelten van de oefenwedstrijd meten met FC Twente, maar leed wel een krappe nederlaag.

De formatie van Kevin Hofland ging in de Grolsch Veste met 2-1 onderuit tegen de ploeg die over een maand ook de tegenstander is in de eerste speelronde van de Eredivisie.

Goal afgekeurd
Fortuna creëerde in de eerste helft meer kansen dan de Tukkers, maar een goal leverde dat niet op. Zo pareerde Joël Drommel een inzet van Rasmus Karjalainen. Ook had Fortuna pech dat scheidsrechter Jochem Kamphuis een treffer van Bassala Sambou afkeurde: de spits zou vóór zijn harde, doeltreffende schot een overtreding hebben gemaakt in wat een fair duel leek.

Twente kon daar pas in het absolute slot van het eerste bedrijf iets tegenover zetten. Er ontstond verwarring in de Fortuna-defensie bij een inzet van Vaclav Cerny, maar de poging van de Tsjech én de rebound van Alexander Jeremejeff gingen er allebei niet in.

Twee keer vissen
Beide teams begonnen met een legertje nieuwe namen aan de tweede helft. De thuisploeg zette vervolgens snel de 1-0 op het bord: Giorgi Aburjania krulde een vrije trap vanaf een centrale positie buiten het bereik van Fortuna-keeper Yannick van Osch in de hoek. De doelman, die halverwege Aleksei Koselev had vervangen, kon even later opnieuw vissen toen Daan Rots een niet te missen kans van dichtbij afrondde: 2-0.

FC Twente - Fortuna Sittard
Foto: Niels van Renen

In de kruising
Fortuna zag bovendien de net ingevallen Clint Essers weer het veld verlaten met een blessure. Twente ging met meer overtuiging voetballen, maar een kwartier voor tijd was de Sittardse aansluitingstreffer een feit. Verdediger Martin Angha hield zich op in het Twente-strafschopgebied en joeg de bal uit een moeilijke hoek op bijzonder fraaie wijze in de kruising.

Geen gelijkmaker
Nassim el Ablak dacht kort daarna de gelijkmaker op de schoen te hebben, maar Twente-goalie Jorn Brondeel pakte zijn inzet. Ook een strak afstandsschot van Tesfaldet Tekie resulteerde niet in een Fortuna-goal, waardoor het bij 2-1 bleef.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen