Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleine kans dat DSM mag uitbreiden in Graetheide

Geplaatst opzaterdag 13 december 2014 - 13:43

Er blijft voorlopig een heel kleine mogelijkheid bestaan dat DSM ooit mag uitbreiden in het gebied Graetheide bij Born.

In het Limburgs Parlement werd met 24 tegen 16 stemmen een voorstel van GroenLinks verworpen om Graetheide definitief 'groen' te verklaren en daarmee de kans op de vestiging van bedrijven voor eens en altijd van tafel te krijgen.

'Goed voor de burger'
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman is het goed voor de burger, de gemeente Sittard-Geleen en DSM dat er na 40 jaar duidelijkheid komt. Haar voorstel kreeg steun van SP, D66 en coalitiepartij PvdA. CDA, VVD, PVV en de fractie Krebber stemden tegen.

Definitief 'groen'
Zij volgden de lijn van CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck. Die vertrouwt erop dat bij de zogeheten gebiedsvisie die binnen een jaar op tafel ligt, Graetheide alsnog definitief 'groen' wordt verklaard. Maar hij wil daar nu niet op vooruitlopen.

Hij vergeleek het dossier met een olietanker. "We hebben het roer al een hele ruk gedraaid. Geef ons nu een jaar de tijd om die tanker helemaal de haven binnen te laten komen."

Bedankttweet
Het Graetheide-comité laat via een tweet weten de voorstemmers te willen bedanken voor hun inzet om nu de ruimteclaim van DSM van tafel te krijgen. Het comité verwacht het komend jaar wel 'een harde strijd met Chemelot en DSM en hun grote grondbelangen.'

De actiegroep zet zich al tientallen jaren in voor een groen Graetheide.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twaalf partijen azen op Statenzetels
GroenLinks: uitbreidingsmogelijkheid DSM moet van tafel
Peiling: CDA blijft PVV in Limburg nipt voor
Lokale partijen grote winnaars raadsverkiezingen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen