Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleine bierbrouwerijen beginnen gezamenlijke webshop

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 7:04

Kleine bierbrouwerijen gaan elkaar helpen bij de verkoop van hun bieren aan horecazaken en slijterijen. Om hun producten beter onder de aandacht te brengen, beginnen ze gezamenlijk een webshop.

"Vele kleinere brouwerijen komen niet verder dan hun eigen dorp of de eigen regio", verklaren de initiatiefnemers van Holland Craft Beer op de website van horecavakblad Misset.

Overzichtelijk
Het is voor kleine brouwerijen op dit moment lastig om hun bieren bij horecabedrijven en slijterijen onder de aandacht te brengen. Door de wet van de grote aantallen is de afname van deze bieren in economisch opzicht niet interessant. Dankzij de webshop ontstaat een nieuwe mogelijkheid voor brouwerijen om hun bieren landelijk te distribueren.

Hoe werkt het?
Horecabedrijven en slijterijen krijgen via de webshop in één oogopslag te zien welke bieren er beschikbaar zijn. Bovendien ontvangen ze bij de bestelling een overzicht van de bieren op één factuur. Hierdoor is het voor hen veel eenvoudiger om bij kleine bierbrouwerijen te bestellen.

De webshop is niet bedoeld voor particuliere klanten.

Brouwerijen
Op dit moment hebben zo'n dertig bierbrouwerijen zich aangesloten bij Holland Craft Beer. Ook een aantal kleine Limburgse brouwerijen doen mee met het initiatief. Het gaat vooralsnog om Brouwerij Puuro en Brouwerij in de Nacht (beide uit Venlo). Ook de Maastrichtse brouwerijen Helport Brewery Maastricht en Brouwerij Zuyd gaan hun bieren via de webshop verkopen.

De webshop Holland Craft Beer wordt tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht op 9 oktober officieel gelanceerd.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen