Overslaan en naar de inhoud gaan

Klein aantal geldautomaten Rabobank raakt leeg

Geplaatst opzaterdag 27 december 2014 - 13:10

Rabobank liet zaterdag rond het middaguur weten dat 92 (4 procent) van zijn 2300 geldautomaten leeg zijn.

Op dit moment is het al niet meer mogelijk om te pinnen in Horst en Sevenum. Daar zijn de pinautomaten al leeg, meldt HALLO Horst aan de Maas. Een woordvoerder zei te verwachten dat het aantal lege pinautomaten in de loop van de dag oploopt.

Verbod op acties
Brink's Nederland gaat de rechter vragen verdere vakbondsacties te verbieden. De geldtransporteur heeft een kort geding aangespannen tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht, maakte de directie van Brink's Nederland zaterdag bekend.

Vakbonden
De bonden riepen hun leden bij Brink's vrijdagavond op geldautomaten van Rabobank, ABN Amro en SNS Bank vanaf zaterdag 06.00 uur niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen de manier waarop de geldtransporteur wil reorganiseren.

'Verkeerde keuze'
Volgens de directie maken de bonden met deze actie een verkeerde keuze. "In plaats van andere cash-logistieke dienstverleners aan te spreken op hun verplichting om banen te behouden, kiezen zij voor media-aandacht en het dwarsbomen van de noodzakelijke reorganisatie bij Brink's. Dit levert een direct gevaar op voor de continuïteit van ons bedrijf", aldus de directie in een verklaring.

De vakbonden deden hun oproep na het uitblijven van overeenstemming over een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd van de meer dan duizend werknemers die hun baan verliezen.

Grootste klant
Brink's snijdt in het personeelsbestand in verband met het verlies van zijn huidige grootste klant Rabobank, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Momenteel lopen er nog steeds gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink’s onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.

Actiecoördinator namens FNV en CNV Leen van der List zegt in een reactie vertrouwen te hebben in het oordeel van de rechter. Hij wijst er in dat verband op dat alles wordt gedaan om de actie veilig te laten verlopen en maatschappelijke ontwrichting te voorkomen.

Zaterdag
Volgens hem doet het overgrote deel van de zaterdagploeg (circa tweehonderd werknemers) mee aan de actie, die zich vooral richt op de geldautomaten van Rabobank en in mindere mate op die van ABN Amro en SNS. Hij benadrukt dat werkzaamheden zoals het ophalen van geld bij supermarkten, wel gewoon worden verricht.

Lees ook: Pinautomaten Rabobank worden niet bijgevuld

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geldautomaten Rabobank woensdag weer aangevuld
Regiobank houdt enquête over pinautomaat in Vijlen
Pinautomaten Rabobank worden niet bijgevuld
Staking Brink's gaat door: 230 pinautomaten leeg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen