Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleebergcross gaat voor tweedaags evenement in 2021

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 16:20

Organisator Robert Loozen kijkt alweer vooruit naar de editie van 2021. De veldrit in Mechelen wordt dan een tweedaags evenement.

Na de persconferentie van premier Mark Rutte werd de vergunning voor de organisatie van de Kleebergcross ingetrokken. Daarmee is de veldrit in Mechelen één van de eerste sportevenementen in Limburg die na de beperkende maatregelen van afgelopen dinsdagavond geen doorgang kunnen vinden.

Video: L1

Geheel coronaproof
Loozen was samen met zijn team sinds augustus gemiddeld drie avonden in de week bezig met de organisatie van het wielerevenement. De wedstrijd was volledig coronaproof gemaakt. Er mocht geen publiek komen en buitenlandse renners werden geweerd.

Goede band met de gemeente
Er werd nog heel even over gedacht om alleen de jeugd te laten rijden, en dan niet in wedstrijdverband. Daarmee zou de organisatie de randjes van de regelgeving opzoeken. Dat wil men echter niet , vooral vanwege de goede band met de gemeente Gulpen-Wittem. Loozen: "Met de gemeente hebben we afspraken gemaakt en daar dien je je dan ook aan te houden. We hebben alle medewerking gekregen en dat willen we graag komende jaren ook zo houden."

In 2021 twee dagen veldrijden
Er zouden zaterdag zo'n 500 renners naar Mechelen afreizen om hun rondjes op het selectieve parcours af te werken. De organisatie krijgt van de deelnemers veel steunbetuigingen en hopen dat ze een andere keer kunnen terugkomen. Ook de sponsoren lieten van zich horen. De meesten gaven aan dat ze het sponsorgeld niet terug willen. Het geld mag geïnvesteerd worden in de editie van 2021. De organisatie laat weten dat het volgend jaar een tweedaags wielerevenement gaat worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen