Overslaan en naar de inhoud gaan

Kledingwinkel Berden blaast nieuw leven in HoutBrox

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 7:28

De failliete modeketen HoutBrox krijgt een tweede kans. Het Limburgse familiebedrijf Berden blaast zijn Brabantse evenknie nieuw leven in en breidt daarmee fors uit.

Hoeveel winkels van HoutBrox uiteindelijk worden overgenomen is afhankelijk van onderhandelingen met de huidige verhuurders.

Winkels
Drie van de 21 panden heeft Berden al kunnen aankopen, waaronder de zaken in Uden en Veghel waar het Brabantse bedrijf is gestart. "HoutBrox is in de kern gezond, maar we willen wel een goede uitgangspositie creëren", laat algemeen directeur Paul Berden van het gelijknamige concern uit Venlo weten. Het bedrijf heeft panden liefst in eigendom om beter te kunnen inspelen op marktontwikkelingen.

Lees ook: Uitstel van betaling voor kledingwinkel HoutBrox

Berden is optimistisch: "We hebben geboden op alle voorraad plus de inventaris en hopen op 1 juni de sleutels te krijgen." Financiële details wil hij niet kwijt.

Spreiding
Samen met partner Shopinvest - met 80 winkels in België - investeert Berden Mode & Wonen in de Brabantse keten. HoutBrox werd in april failliet verklaard. Met de overname steekt Berden op een logische manier de provinciegrens over, vindt de algemeen directeur. "Trek de lijn Heerlen, Sittard en Venlo door en je zit in Uden. Onze dekking in Brabant en Limburg is straks optimaal."

Wat er met de twee Limburgse winkels van HoutBrox - in Venray en Roermond - gaat gebeuren is nog niet bekend.

Purdey Mode
Onderdeel van de deal is overigens ook de verkoop van Purdey Mode, met een zaak in de Maastrichtse Stokstraat. Dit damesmodebedrijf valt goeddeels terug aan de oprichters. Zij hebben samen met de families Berden, Van Hout en een aantal Purdey-leveranciers de aandelen verworven. De twee winkelformules worden ontvlochten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

HoutBrox
Uitstel van betaling voor kledingwinkel HoutBrox
Outletwinkel in V&D-pand gaat open
HoutBrox
Berden verkoopt winkels HoutBrox meteen door
Outlet verhuist naar voormalige V&D Sittard
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen