Overslaan en naar de inhoud gaan

Kledingrel: Limburgse shirts in Boels Ladies Tour verboden

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 9:44

De Internationale Wielerunie UCI heeft het Limburgse talententeam dat mee mag doen aan de Boels Ladies Tour verplicht om oranje wielershirts aan te trekken.

Volgens teamcoach Britt Jochems wilde het team het Limburgse tenue aantrekken.

Gesubsidieerd
De rensters trainen vanuit Sittard en dat trainingscentrum wordt gesubsidieerd door de Provincie Limburg. Maar omdat het team meedoet onder de naam 'Team Netherlands' verplichtte de UCI de formatie om zich in de nationale kleur - oranje - te hijsen.

Shirts gehaald
"We hebben in allerijl nog shirts moeten halen", zegt Jochems, die vindt dat de UCI dit jaar wel erg op haar strepen staat. Zelfs de teamcoaches moesten het teamtenue aantrekken.

Televisiemotoren
Bij de proloog van de Boels Ladies Tour, dinsdag in Sittard-Geleen, waren er ook al problemen. De UCI verbood aanvankelijk televisiemotoren op het parcours, maar stond na overleg toch een motard toe.

Lees ook: Lorena Wiebes wint eerste etappe Boels Ladies Tour

Donderdag is de tweede etappe van de Boels Ladies Tour met start en finish in Gennep.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen