Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaus Ross hooguit vervolgd voor dood door schuld

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 6:05

De alternatieve arts Klaus Ross wordt hooguit vervolgd voor dood door schuld. Dat is besloten na onenigheid tussen politie en justitie in Duitsland, zegt het Duitse Openbaar Ministerie tegen L1.

In de alternatieve kankerkliniek van Ross in Bracht - net over de grens bij Reuver - stierven in juli 2016 drie mensen onder verdachte omstandigheden.

Moord of dood door schuld
Het politieonderzoek waarin rekening wordt gehouden dat de alternatieve arts zijn patiënten zou hebben vermoord ligt stil. Eerder berichtten diverse media dat justitie en politie in Duitsland met elkaar van mening verschillen of de alternatieve arts zich schuldig heeft gemaakt aan moord of dood door schuld. Maar volgens het Openbaar Ministerie is dat niet meer aan de orde.

De politie in Münchengladbach bevestigt dat hun onderzoek "in ruststand" is.

Medische gevolgen
Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt nu wat precies de medische gevolgen zijn geweest van de toediening van experimentele glucoseblokkers door Ross op zijn kankerpatiënten. Wanneer de resultaten van de onderzoek bekend zijn, is onduidelijk.

Lees hier alles over Klaus Ross.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Er was geen sprake van moord, er is geen sprake van moord'
26 meldingen over omstreden kankerkliniek Klaus Ross
'Opgraven slachtoffers Klaus Ross levert weinig op'
Duitse regering legt natuurgenezers aan banden
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen