Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaus Ross hooguit vervolgd voor dood door schuld

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 6:05

De alternatieve arts Klaus Ross wordt hooguit vervolgd voor dood door schuld. Dat is besloten na onenigheid tussen politie en justitie in Duitsland, zegt het Duitse Openbaar Ministerie tegen L1.

In de alternatieve kankerkliniek van Ross in Bracht - net over de grens bij Reuver - stierven in juli 2016 drie mensen onder verdachte omstandigheden.

Moord of dood door schuld
Het politieonderzoek waarin rekening wordt gehouden dat de alternatieve arts zijn patiënten zou hebben vermoord ligt stil. Eerder berichtten diverse media dat justitie en politie in Duitsland met elkaar van mening verschillen of de alternatieve arts zich schuldig heeft gemaakt aan moord of dood door schuld. Maar volgens het Openbaar Ministerie is dat niet meer aan de orde.

De politie in Münchengladbach bevestigt dat hun onderzoek "in ruststand" is.

Medische gevolgen
Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt nu wat precies de medische gevolgen zijn geweest van de toediening van experimentele glucoseblokkers door Ross op zijn kankerpatiënten. Wanneer de resultaten van de onderzoek bekend zijn, is onduidelijk.

Lees hier alles over Klaus Ross.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Er was geen sprake van moord, er is geen sprake van moord'
26 meldingen over omstreden kankerkliniek Klaus Ross
'Opgraven slachtoffers Klaus Ross levert weinig op'
Duitse regering legt natuurgenezers aan banden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen