Overslaan en naar de inhoud gaan

Klassiekers komen en gaan in Kinderboekenweek

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 20:52

Aan het begin van de 64ste Kinderboekenweek zijn lang niet alle boeken van toen nog te vinden in de bibliotheek.

De promo-week voor het kinderboek is ooit gestart in 1955. Het thema dit jaar is Reis Mee.

Klassiekers
Naar delen uit de reeks over cowboy Arendsoog en zijn native American-vriend Witte Veder kun je tegenwoordig lang zoeken. Maar Kruistocht in Spijkerbroek staat nog overal in de kast. Sterker nog, de bibliotheek in Venlo heeft meerdere exemplaren van deze klassieker uit 1973. Het spannende boek van Thea Beckman wordt vaak uitgeleend.

Spannend
Volgens Petra Delhez van de bibliotheek in Venlo heeft de jeugd tegenwoordig meer genres om uit te kiezen, maar spannend zijn kinderboeken nog steeds. "Dat is in al die jaren niet veranderd." De medewerkster van de Venlose bieb heeft zoete herinneringen aan vroeger. "Heerlijk lezen in bed." Haar lievelingsboeken waren van Jacques Vriens en Anke de Vries. "Ik denk dat in de bibliotheek niet alle kinderboeken van vroeger zijn te vinden. Sommige boeken van toen staan zelfs niet meer in ons archief."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen