Overslaan en naar de inhoud gaan

Klasse klassering voor Ummels bij warme Dam tot Damloop

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 15:43

Bo Ummels heeft een klasse klassering gelopen tijdens de 35e Dam tot Damloop.

Bo Ummels heeft een klasse klassering gelopen tijdens de 35ste Dam tot Damloop.

Verbetering
De Maastrichtse atlete werd vijfde in de algemene uitslag op de 10 Engelse Mijl. Met haar tijd van 56.29 minuten was ze beste Nederlandse. De Unitas-atlete verbeterde daarmee haar PR met 34 seconden. Vorig jaar noteerde Bo bij de loop tussen Amsterdam en Zaandam, 57.03. Dat was tot dan haar persoonlijke snelste tijd op de 10 E.M. Ter vergelijking, een jaar eerder (2018) liep Bo Ummels nog 59.31.

NH Nieuws

Onder warme omstandigheden was de Keniaanse Evaline Chirchir deze editie de snelste bij de vrouwen. De 21-jarige atlete liep de afstand in 50.32. Bij de mannen was de winst voor Solomon Berihu. De 19-jarige Ethiopiƫr liep de tien Engelse mijl in 45 minuten en 51 seconden. Het evenement werd later in de middag afgelast, vanwege de aanhoudende warmte.

Mohamed Ali, van Somalische komaf, was de beste Nederlander in Zaandam. Hij kwam als vierde over de finish in een tijd van 46.51. De Keniaan John Langat was tweede op iets minder dan een halve minuut van de winnaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen