Overslaan en naar de inhoud gaan

Klas speurt Franse eigenaar van gestolen paspoort op

Geplaatst opvrijdag 10 maart 2017 - 12:30

Een klas van de Herman Boerenschool in Roermond heeft vrijdagochtend de eigenaar van een gestolen paspoort opgespeurd.

Leerkracht Hennie van den Berkmortel vond een Frans paspoort langs de N280 toen ze op haar fiets naar haar werk reed, zo vertelt ze aan 1Limburg.

Geen rekenles
Ze nam het document mee, om vervolgens samen met haar VSO-klas (voortgezet speciaal onderwijs) uit te zoeken wie de eigenaar is. De rekenles die op het programma stond, werd snel aan de kant geschoven. "Dit was natuurlijk veel spannender. De leerlingen kwamen zelf met het idee om de vrouw op te zoeken via Facebook. We vonden een Française met dezelfde naam, maar die kwam niet overeen met de foto."

Via LinkedIn kwam de klas even later wel bij haar uit. "We zagen gelijk dat het om dezelfde vrouw ging. En dat ze bij Faurecia werkt", vertelt Van den Berkmortel. Het internationale bedrijf heeft een vestiging in Roermond en staat vlakbij de school.

Gestolen uit auto
Na een telefoontje bleek dat de Française op werkbezoek bij Faurecia was, waarop de klas eropuit ging om het gevonden voorwerp persoonlijk terug te geven.
De vrouw kwam enthousiast naar buiten toen de groep aankwam. "Want wat bleek: het document was donderdagavond samen met haar laptop en telefoon, uit haar auto gestolen in een parkeergarage in Roermond. Ze was hartstikke blij dat ze het nu terug had."

Van den Berkmortel is erg blij met de goede afloop. "Ik ben hartstikke trots op mijn leerlingen. Een betere les burgerschap had ik niet kunnen bedenken!"

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oefenhuis voor leerlingen speciaal onderwijs Roermond
Onderscheiding voor vijf 'excellente' scholen in Limburg
Onderwijs wil kids met gedragsproblemen beter helpen
Twijfels over kenniscentrum Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen