Overslaan en naar de inhoud gaan

Klas soms half leeg door ziekmeldingen

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 20:26

De scholen zijn net open, maar kampen nu al met problemen van leerlingen en leraren die zich ziek melden met corona-achtige klachten.

Iemand met klachten moet verplicht thuis in quarantaine en zich laten testen voordat hij of zij weer naar school kan.

Ziekmeldingen
Bij het Eijkhagencollege in Landgraaf melden zich dagelijks 150 van de 1400 leerlingen ziek. De scholieren zijn meestal binnen drie of vier dagen weer op school, maar dan volgen de volgende 150 ziekmeldingen. Leerlingen met milde klachten moeten thuis online lessen volgen.

Voor scholenkoepel SVOPL, waar het Eijkenhagencollege onder valt, is het belangrijk om goed in de gaten te houden dat kinderen geen achterstand oplopen. Daarom wordt nauw contact gehouden met de ouders.

Zieke docenten
Ook docenten, die klachten hebben, moeten een coronatest doen voordat ze weer voor de klas mogen staan. Bij het Landgraafse college kunnen er per dag ongeveer vier leerkrachten geen les geven. Wel worden zoveel mogelijk online lessen aangeboden. Op die manier probeert de school te voorkomen dat de leerlingen lessen missen.

Griepseizoen
Hoe het zal zijn als het echte griepseizoen begint, is gissen. De school heeft in ieder geval de online leeromgeving aangepast om meer online lessen te kunnen verzorgen.

Praktijkvakken
Onderwijskundige en docent Ingeborg Dijkstra signaleert een groeiend probleem. "Zeker als het om praktijkvakken gaat, daar zijn achterstanden. Een kok moet leren koken, een lasser moet leren lassen. Ze raken nu achterop en dat is moeilijk in te halen op deze manier."

Batterij leeg
Voor docenten is het volgens haar een dubbele belasting. "Ze moeten zowel online als in de klas fysiek lesgeven. Veel medewerkers die ik spreek vinden het zwaar. Hun batterij loopt langzaam leeg. Normaal begin je in september uitgerust en vol energie. Dat is nu helemaal anders."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen