Overslaan en naar de inhoud gaan

Klas soms half leeg door ziekmeldingen

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 20:26

De scholen zijn net open, maar kampen nu al met problemen van leerlingen en leraren die zich ziek melden met corona-achtige klachten.

Iemand met klachten moet verplicht thuis in quarantaine en zich laten testen voordat hij of zij weer naar school kan.

Ziekmeldingen
Bij het Eijkhagencollege in Landgraaf melden zich dagelijks 150 van de 1400 leerlingen ziek. De scholieren zijn meestal binnen drie of vier dagen weer op school, maar dan volgen de volgende 150 ziekmeldingen. Leerlingen met milde klachten moeten thuis online lessen volgen.

Voor scholenkoepel SVOPL, waar het Eijkenhagencollege onder valt, is het belangrijk om goed in de gaten te houden dat kinderen geen achterstand oplopen. Daarom wordt nauw contact gehouden met de ouders.

Zieke docenten
Ook docenten, die klachten hebben, moeten een coronatest doen voordat ze weer voor de klas mogen staan. Bij het Landgraafse college kunnen er per dag ongeveer vier leerkrachten geen les geven. Wel worden zoveel mogelijk online lessen aangeboden. Op die manier probeert de school te voorkomen dat de leerlingen lessen missen.

Griepseizoen
Hoe het zal zijn als het echte griepseizoen begint, is gissen. De school heeft in ieder geval de online leeromgeving aangepast om meer online lessen te kunnen verzorgen.

Praktijkvakken
Onderwijskundige en docent Ingeborg Dijkstra signaleert een groeiend probleem. "Zeker als het om praktijkvakken gaat, daar zijn achterstanden. Een kok moet leren koken, een lasser moet leren lassen. Ze raken nu achterop en dat is moeilijk in te halen op deze manier."

Batterij leeg
Voor docenten is het volgens haar een dubbele belasting. "Ze moeten zowel online als in de klas fysiek lesgeven. Veel medewerkers die ik spreek vinden het zwaar. Hun batterij loopt langzaam leeg. Normaal begin je in september uitgerust en vol energie. Dat is nu helemaal anders."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen