Overslaan en naar de inhoud gaan

Klas soms half leeg door ziekmeldingen

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 20:26

De scholen zijn net open, maar kampen nu al met problemen van leerlingen en leraren die zich ziek melden met corona-achtige klachten.

Iemand met klachten moet verplicht thuis in quarantaine en zich laten testen voordat hij of zij weer naar school kan.

Ziekmeldingen
Bij het Eijkhagencollege in Landgraaf melden zich dagelijks 150 van de 1400 leerlingen ziek. De scholieren zijn meestal binnen drie of vier dagen weer op school, maar dan volgen de volgende 150 ziekmeldingen. Leerlingen met milde klachten moeten thuis online lessen volgen.

Voor scholenkoepel SVOPL, waar het Eijkenhagencollege onder valt, is het belangrijk om goed in de gaten te houden dat kinderen geen achterstand oplopen. Daarom wordt nauw contact gehouden met de ouders.

Zieke docenten
Ook docenten, die klachten hebben, moeten een coronatest doen voordat ze weer voor de klas mogen staan. Bij het Landgraafse college kunnen er per dag ongeveer vier leerkrachten geen les geven. Wel worden zoveel mogelijk online lessen aangeboden. Op die manier probeert de school te voorkomen dat de leerlingen lessen missen.

Griepseizoen
Hoe het zal zijn als het echte griepseizoen begint, is gissen. De school heeft in ieder geval de online leeromgeving aangepast om meer online lessen te kunnen verzorgen.

Praktijkvakken
Onderwijskundige en docent Ingeborg Dijkstra signaleert een groeiend probleem. "Zeker als het om praktijkvakken gaat, daar zijn achterstanden. Een kok moet leren koken, een lasser moet leren lassen. Ze raken nu achterop en dat is moeilijk in te halen op deze manier."

Batterij leeg
Voor docenten is het volgens haar een dubbele belasting. "Ze moeten zowel online als in de klas fysiek lesgeven. Veel medewerkers die ik spreek vinden het zwaar. Hun batterij loopt langzaam leeg. Normaal begin je in september uitgerust en vol energie. Dat is nu helemaal anders."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen