Overslaan en naar de inhoud gaan

Klapper: nieuw bedrijf op Greenport goed voor 1250 banen

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 17:17

De economie in Noord-Limburg krijgt een enorme impuls. Het groente en fruit verwerkende bedrijf Hessing Supervers uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk gaat zich vestigen op Greenport Venlo.

Daar gaat het bedrijf een nieuwe vestiging bouwen waarin duurzaamheid bij de productie een belangrijke rol speelt. Naar verluidt zou de fabriek goed zijn voor 1250 arbeidsplaatsen.

In stappen
Hessing gaat in fases een groot deel van zijn productie concentreren op Greenport. Nu vindt die nog plaats op drie locaties : Belfeld, Helmond en de Duitse grensplaats Schwalmtal.

De bouw van de nieuwe fabriek start volgend jaar en moet over twee jaar klaar zijn.

Aanbod
Volgens de provincie heeft Hessing voor Noord-Limburg gekozen omdat deze regio veel te bieden heeft op het gebied van agrifood en met het oog op de ligging ten opzichte van het Duitse achterland. Hessing werkt vanuit Nederland en Duitsland. In totaal werken er ruim 2500 mensen.

Impuls
Gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) spreekt van de grootste acquisitie sinds hij bij de provincie werkt. "Voor deze regio is dit een nieuw impuls van formaat", aldus Mackus. "Het bedrijf maakt een prima keus voor Limburg en daar is ook van onze kant hard aan gewerkt."

Past binnen het plaatje
De gedeputeerde noemt de komst Hessing goed voor de werkgelegenheid, zeker ook de indirecte. "Denk dan aan de belangrijke positie van de tuinbouw in Venlo, maar ook aan de maakindustrie en logistiek in de regio", aldus Mackus. "En het is ongetwijfeld een stimulans voor andere bedrijven om zich ook in Limburg te vestigen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen