Overslaan en naar de inhoud gaan

Klap voor justitie: verdachte van miljoenenroof vrijgelaten

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 6:00

Justitie heeft een gevoelige tik geïncasseerd in het onderzoek naar de Maastrichtse horlogeroof bij juwelier Burger. Lazar J. (53), de enige verdachte die vastzat voor de miljoenenklus, is vrijgelaten.

Serviër Lazar, alias Willy, wordt samen met drie landgenoten en de Bosnische Nasuf R. verdacht van de roof op kerstavond 2018.

Lees ook: Justitie maakt jacht op Serviërs na miljoenenroof

Bende uit Joegoslavië
In totaal werd er voor 1,3 miljoen euro aan horloges gestolen. Verschillende informanten van de politie wezen al gauw naar een criminele bende uit het voormalig Joegoslavië. Darko D. zou de leider zijn van de groep, die verder zou bestaan uit Lazar, Nasuf, Denis M. en Slavisa N.

Grote worsten
Dit vijftal verbleef rondom de miljoenenroof in hotel Du Pont in Maasmechelen. De telefoon van Lazar heeft bovendien contact gemaakt met een Maastrichtse zendmast op de middag voor de inbraak bij de juwelier. Hij ontkent ook niet dat hij in Maasmechelen en Maastricht was. Volgens zijn advocaat Justin Luiten bezocht hij die middag de Maastrichtse kerstmarkt, om daar 'grote worsten te eten'.

Zwaarlijvige verdachte
Verder reist Lazar door heel Europa voor zijn werk als autohandelaar, claimt Luiten. Daarnaast wijst de advocaat op het postuur van zijn cliënt. De zwaarlijvige Serviër komt qua uiterlijk niet overeen met de sportief gebouwde mannen die op camerabeelden zijn te zien. Omdat er los van tips van anonieme getuigen en zijn aanwezigheid in Maastricht geen concrete zaken zijn die Lazar aan de miljoenenroof koppelen, mag hij donderdag de gevangenis in Sittard verlaten.

Nogal mager
De rechter noemt het bewijs in de zaak 'op zijn zachtst gezegd nogal mager'. Justitie geeft aan op dit moment niets anders te hebben, maar hoopt meer bewijs te verzamelen als de andere verdachten zijn gearresteerd. Het is echter geen abc'tje dat zij ooit een Nederlandse cel van binnen zullen zien, want zij zitten in thuisland Servië. Dat land levert geen eigen onderdanen uit.

Binnen enkele weken wil justitie de knoop doorhakken. Als de andere verdachten dan niet naar Nederland komen, dreigt de zaak schipbreuk te lijden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen