Overslaan en naar de inhoud gaan

Klap voor justitie: verdachte van miljoenenroof vrijgelaten

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 6:00

Justitie heeft een gevoelige tik geïncasseerd in het onderzoek naar de Maastrichtse horlogeroof bij juwelier Burger. Lazar J. (53), de enige verdachte die vastzat voor de miljoenenklus, is vrijgelaten.

Serviër Lazar, alias Willy, wordt samen met drie landgenoten en de Bosnische Nasuf R. verdacht van de roof op kerstavond 2018.

Lees ook: Justitie maakt jacht op Serviërs na miljoenenroof

Bende uit Joegoslavië
In totaal werd er voor 1,3 miljoen euro aan horloges gestolen. Verschillende informanten van de politie wezen al gauw naar een criminele bende uit het voormalig Joegoslavië. Darko D. zou de leider zijn van de groep, die verder zou bestaan uit Lazar, Nasuf, Denis M. en Slavisa N.

Grote worsten
Dit vijftal verbleef rondom de miljoenenroof in hotel Du Pont in Maasmechelen. De telefoon van Lazar heeft bovendien contact gemaakt met een Maastrichtse zendmast op de middag voor de inbraak bij de juwelier. Hij ontkent ook niet dat hij in Maasmechelen en Maastricht was. Volgens zijn advocaat Justin Luiten bezocht hij die middag de Maastrichtse kerstmarkt, om daar 'grote worsten te eten'.

Zwaarlijvige verdachte
Verder reist Lazar door heel Europa voor zijn werk als autohandelaar, claimt Luiten. Daarnaast wijst de advocaat op het postuur van zijn cliënt. De zwaarlijvige Serviër komt qua uiterlijk niet overeen met de sportief gebouwde mannen die op camerabeelden zijn te zien. Omdat er los van tips van anonieme getuigen en zijn aanwezigheid in Maastricht geen concrete zaken zijn die Lazar aan de miljoenenroof koppelen, mag hij donderdag de gevangenis in Sittard verlaten.

Nogal mager
De rechter noemt het bewijs in de zaak 'op zijn zachtst gezegd nogal mager'. Justitie geeft aan op dit moment niets anders te hebben, maar hoopt meer bewijs te verzamelen als de andere verdachten zijn gearresteerd. Het is echter geen abc'tje dat zij ooit een Nederlandse cel van binnen zullen zien, want zij zitten in thuisland Servië. Dat land levert geen eigen onderdanen uit.

Binnen enkele weken wil justitie de knoop doorhakken. Als de andere verdachten dan niet naar Nederland komen, dreigt de zaak schipbreuk te lijden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen