Overslaan en naar de inhoud gaan

Klap voor Boekelman: ook andere achillespees afgescheurd

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 12:41

Pech blijft kogelstootster Melissa Boekelman achtervolgen. Zij komt dit seizoen niet meer in actie.

De Heerlense atlete is door een afgescheurde achillespees én afgescheurde binnenbanden van de enkel lang uit de roulatie. "Mijn wereld staat op zijn kop", zo deelt ze op Instagram.

Dinsdag operatie
Boekelman (31) liep de blessure op 1 maart tijdens een reguliere training op. Dinsdag wacht de kogelstootster een operatie. Daarna moet Boekelman, die in februari nog een zilveren medaille pakte op de NK Indoor, naar verwachting zeker negen maanden revalideren.

Lees ook: Zilveren medailles Limburgse atleten op NK Indoor

Andere achillespees
Het is de tweede keer dat een achillespeesblessure Boekelman dwarszit. In september 2018 scheurde de atlete haar andere achillespees al af. Boekelman was toen tien maanden uit de running voordat ze terugkeerde in de ring.

Verdrietig
De blessure is een grote klap voor Boekelman. "Hoe erg ik genoten heb van de Nederlanders op het EK Indoor in Torun, des te verdrietiger ik ook ben dat ik dit seizoen weer uit moet zitten. Mijn wereld staat momenteel op zijn kop en ik weet wat me te wachten staat de komende tijd", zegt ze.

Boekelman toont zich desalniettemin strijdvaardig. "Ik ben natuurlijk mega verdrietig en ga in alle rust met lieve mensen om mij heen deze revalidatie tegemoet. Ik kom hier hoe dan ook doorheen", besluit ze.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen