Overslaan en naar de inhoud gaan

Klanten Hudson's Bay: 'Sluiting zouden we jammer vinden'

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 14:11

Klanten van Hudson's Bay in Maastricht reageren vrijdagochtend teleurgesteld op het nieuws over de mogelijke sluiting van de warenhuisketen.

Vrijdagochtend meldde het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche dat Hudson's Bay zo slecht draait dat een sluiting of een faillissement nog dit jaar de economisch zinvolste oplossing zijn.

Handtassen
"Dat vind ik spijtig", zegt een vrouw uit België. "Wij komen hier altijd naar toe. Ze hebben hier mooie handtassen." Ook andere klanten reageren verrast op het bericht over de problemen bij de warenhuisketen met een vestiging in het centrum van Maastricht. "Dat zou ik jammer vinden", zegt een vaste klant uit Maastricht. "Ik word hier altijd verwend door het personeel."

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Te duur
Toch zijn er ook klanten die kritiek hebben en wel begrijpen dat het niet goed gaat met de winkel. "Deze winkel is best duur voor de middenklasse", zegt een klant. "De V&D was toch anders, meer voor de mensen van hier." Ook op sociale media wordt volop gereageerd op het nieuws over de vermeende problemen bij Hudson's Bay. En ook daar is veel kritiek te lezen. "Buiten dat de winkel te duur is, heeft hij een kille uitstraling", schrijft een klant.

Video: L1

Interne documenten
De Nederlandse woordvoerder van Hudson's Bay heeft vrijdag nog niet gereageerd. Het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche zegt interne documenten gelezen te hebben van het Duitse moederbedrijf Karstadt. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verder gaat.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van V&D, eind 2015, vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen