Overslaan en naar de inhoud gaan

Klanten Hudson's Bay: 'Sluiting zouden we jammer vinden'

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 14:11

Klanten van Hudson's Bay in Maastricht reageren vrijdagochtend teleurgesteld op het nieuws over de mogelijke sluiting van de warenhuisketen.

Vrijdagochtend meldde het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche dat Hudson's Bay zo slecht draait dat een sluiting of een faillissement nog dit jaar de economisch zinvolste oplossing zijn.

Handtassen
"Dat vind ik spijtig", zegt een vrouw uit België. "Wij komen hier altijd naar toe. Ze hebben hier mooie handtassen." Ook andere klanten reageren verrast op het bericht over de problemen bij de warenhuisketen met een vestiging in het centrum van Maastricht. "Dat zou ik jammer vinden", zegt een vaste klant uit Maastricht. "Ik word hier altijd verwend door het personeel."

Lees ook: 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

Te duur
Toch zijn er ook klanten die kritiek hebben en wel begrijpen dat het niet goed gaat met de winkel. "Deze winkel is best duur voor de middenklasse", zegt een klant. "De V&D was toch anders, meer voor de mensen van hier." Ook op sociale media wordt volop gereageerd op het nieuws over de vermeende problemen bij Hudson's Bay. En ook daar is veel kritiek te lezen. "Buiten dat de winkel te duur is, heeft hij een kille uitstraling", schrijft een klant.

Video: L1

Interne documenten
De Nederlandse woordvoerder van Hudson's Bay heeft vrijdag nog niet gereageerd. Het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche zegt interne documenten gelezen te hebben van het Duitse moederbedrijf Karstadt. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verder gaat.

V&D
Hudson's Bay zit in Maastricht in het voormalige pand van de V&D. Na het faillissement van V&D, eind 2015, vestigde Hudson's Bay zich in heel Nederland in panden waar eerder V&D een winkel had.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen