Overslaan en naar de inhoud gaan

Klanten gedragen zich niet: pizzeria sluit uit frustratie

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 20:58

Ondernemer Amer Mahfouz (60) heeft zijn pizzeria en grillroom in Simpelveld uit frustratie voorlopig gesloten. Het werk is onmogelijk gemaakt door klanten die zich niet houden aan de coronaregels.

"Ze verplaatsen de tafeltjes, gaan in groepjes naar de wc en pakken achter de bar zelf het drinken." Genoeg is genoeg vindt echtgenote Marion Mahfouz. Na de heropening van de horeca werd het allesbehalve een feest in het restaurant aan de Kloosterstraat.

Spelregels
De zaak is gesloten maar Amer en Marion laten zien dat er van onduidelijkheid over de nieuwe regels geen twijfel kan bestaan bij de klanten. Op de raam hangen A4'tjes met daarop, in grote letters, de nieuwe 'spelregels'. Ieder tafeltje in de zaak is uitgerust met een bus ontsmettingsmiddel voor de handen en een keukenrol.

Hoge bloeddruk
Dat het afgelopen tijd op een paar avonden toch is misgegaan, frustreert Amer enorm. Zo erg dat hij er een veel te hoge bloeddruk van heeft gekregen. "Pas op Amer, zei de dokter tegen me, dit is niet goed."

Video: L1

Goede naam
Amer en Marion Mahfouz zijn bekend in Simpelveld. Al 28 jaar zitten ze in de plaatselijke horeca. Hun restaurant Nefertiti aan de Kloosterstraat runnen ze sinds enkele jaren. "Nog nooit in al die jaren, heb ik ooit de politie moeten bellen. Daar heb ik nu dus ook geen zin in. Liever sluiten uit eigen beweging en mijn goede naam behouden dan na een opstootje of zo."

Boetes
Volgens Marion Mahfouz is de gezondheid van haar man het belangrijkste. "Het heeft geen zin om gefrustreerd je werk te doen. Bovendien willen we geen boete riskeren van duizenden euro's omdat anderen zich bij ons niet aan de regels houden." Marion en Amer benadrukken dat het niet de trouwe klanten zijn die lak hebben aan de regels. "Veel mensen leven gelukkig met ons mee", vertelt Marion als ze een kaartje voorleest met daarop "beterschap".

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen