Overslaan en naar de inhoud gaan

Klant Jumbo in Limburg meestal duurder uit

Geplaatst opdinsdag 27 februari 2018 - 8:16

Limburgse klanten van supermarktketen Jumbo zijn bijna altijd een stuk duurder uit dan Jumbo-shoppers in de Randstad.

De supermarktketen blijkt in Nederland drie verschillende prijscategorieën te hanteren, meldt de Consumentenbond dinsdag.

5 uit 48
In Friesland, Groningen en Limburg zijn er volgens de organisatie amper goedkope Jumbo's te vinden, in tegenstelling tot in de Randstad. In onze provincie heeft de Jumbo 48 vestigingen. Daarvan zijn er slechts vijf die in de lage prijscategorie vallen, waar met name de A-merken goedkoper zijn.

Sittard-Geleen
Drie goedkope Jumbo's liggen in Sittard, de twee andere in Geleen. Opvallend is dat de zesde Jumbo in diezelfde gemeente, die in Born, ook de hoge prijzen hanteert. In de middencategorie heeft Jumbo in Limburg geen enkele vestiging.

Concurrentie
De prijsverschillen gelden niet alleen voor klanten die hun boodschappen zelf doen, maar ook voor klanten die hun boodschappen laten bezorgen. Volgens de Consumentenbond bepaalt Jumbo de prijs van zijn winkels aan de hand van de concurrentie. Als er weinig supermarkten in de buurt zijn, wordt het een 'dure' Jumbo. Is er veel concurrentie, dan verlaagt de keten de prijzen.

Reactie
Jumbo verklaart in een reactie altijd de laagste vaste prijzen te willen garanderen in elke plaats waar de keten gevestigd is. "Dit betekent automatisch dat de prijzen van producten kunnen variëren afhankelijk van de lokale concurrentie in een betreffende plaats", aldus de grootgrutter.

Hoogvliet
Landelijk gezien zit 54 procent van de Jumbo-winkels in de hoge prijscategorie, zo becijferde de consumentenorganisatie (pdf). De middencategorie geldt voor 32 procent, en 14 procent van de Jumbo's heeft de lage prijscategorie. Het is niet de enige supermarktketen die verschillende prijsniveaus hanteert. Ook Hoogvliet heeft dure en goedkope winkels, maar daarvan zijn er in Limburg geen vestigingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen