Overslaan en naar de inhoud gaan

Klankbordgroep buigt zich over trambaanfietsroute

Geplaatst opmaandag 29 januari 2018 - 12:47

Er komt een klankbordgroep voor de geplande trambaanfietsroute door het Heuvelland met inwoners en belanghebbenden.

Zij kunnen hun mening geven over nut en noodzaak van de 35 kilometer lange fietsroute van Maastricht naar Aken.

Draagvlak
Volgens PvdA-gedeputeerde Eric
Geurts is er op dit moment een te grote afstand tot de omwonenden langs de route. Hij heeft dat geconstateerd tijdens een informatie-avond. De klankbordgroep wordt opgericht omdat het volgens de gedeputeerde "belangrijk is dat er voldoende draagvlak komt voor dit project."

Tegen het plan is verzet van een aantal omwonenden en van natuur- en milieu-organisaties. Het zou de natuur te zeer aantasten.

Lees ook: Gemeenten aan zet bij trambaanfietsroute Heuvelland

Fundamentele discussie
De Partij voor de Dieren (PvdD) in het Limburgs Parlement stelt in schriftelijke vragen waardering te hebben voor de oprichting van de klankbordgroep.
Tegelijk vraagt de partij zich af of er nog ruimte is voor een fundamentele discussie over nut en noodzaak van de fietsroute en over alternatieven.

Inkt droog
De provincie en de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals hebben al een overeenkomst getekend om de
route te realiseren, aldus fractievoorzitter Pascale Plusquin van de PvdD. Zij wil dat twee comité's van omwonenden uit Cadier en Keer en Lemiers die zich verzetten tegen het huidige tracé, worden uitgenodigd voor de klankbordgroep.

Fietstocht
Gedeputeerde
Geurts gaat op 7 maart zelf de route fietsen. Hij nodigt voor- en tegenstanders uit om mee te rijden. Over 80 procent van de route kan nu al gefietst worden. In drie kwetsbare gebieden moet dat nog via een wijziging van het bestemmingsplan geregeld worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen